NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs TAU Ceramica |Ispanijos taurės finalas 2002| (VIDEO)

2012-03-02
2002-ųjų metų Ispanijos taurės finalas Vitorijoje. Dėl karaliaus taurės tais metais susikovė šeimininkė Vitorijos "TAU Ceramica" ir Barselonos "FC Barcelona" su dviem lietuviais - Šarūnu Jasikevičiumi ir Artūru Karnišovu.

Pakeliui į finalą Barselonos krepšininkai ketvirtfinalyje 73-66 palaužė Sevilijos "Caja San Fernando" komandą, o pusfinalyje 88-68 sutriuškino Madrido "Estudiantes" krepšininkus.

Finalo dvikovoje virė atkakli kova nuo pirmų minučių iki pat finalinės sirenos. Vis dėlto Šarūno Jasikevičiaus vedama "FC Barcelona" nesugebėjo apginti Ispanijos taurės. Katalonai finale 83-85 turėjo nusileisti "TAU Ceramica" komandai.

Po pirmųjų dešimties minučių 1 tašku priekyje buvo baskai 16-15. Antrajame kėlinyje Barselonos krepšininkai likvidavo varžovų pranašumą ir prieš išbėgant į ilgąją pertrauką turėjo 2 taškų persvarą 34-32. Trečiajame kėlinyje Šarūno Jasikevičiaus vedami katalonai padidino savo pranašumą iki 4 taškų (61-57). Ketvirtajame kėlinyje virė tikra kova tarp dviejų lygiaverčių varžovų. Vitorijos krepšininkai sugebėjo panaikinti turėtą deficitą, o vėliau ir persverti rezultatą. Pergalingą dvitaškį likus žaisti 15 sekundžių pataikė baskų ekipos žaidėjas Elmeris Benettas. Barselonos krepšininkai dar turėjo šansą išplėšti pergalę ir viskas buvo Šarūno Jasikevičiaus rankose, tačiau jo tolimas metimas skriejo pro šalį.

Šarūnas Jasikevičius buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas iš viso pelnęs net 28 taškus. Artūras Karnišovas pridėjo 9 taškus. Naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas varžovų ekipos serbas Dejanas Tomaševičius finale surinkęs 20 taškų.

0 comments:

Rašyti komentarą