NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šarūnas Jasikevičius: „Niekas nesitikėjo, o mes dabar turime realų šansą patekti į „Top-16“

2010-12-17
Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius svariai prisidėjo prie gyvybiškai svarbios savo komandos pergalės prieš „Barcelona“ (Ispanija) klubą. 34-erių legendinis Lietuvos krepšininkas ne tik pats rinko taškus svarbiausiais mačo momentais, bet ir sėkmingai skirstė kamuolius komandos draugams. „Mačo pabaigoje susikūrėme sau daugiau problemų, nei reikėjo, tačiau visgi laimėjome prieš kur kas stipresnę komandą“, – džiaugėsi Šaras.

Per 21 aikštelėje praleistą minutę Š.Jasikevičius pats pelnė 11 taškų (1/2 dvitšk., 2/4 tritšk., 3/4 baud.) ir atliko net 10 rezultatyvių perdavimų – daugiausia šiame sezone.

„Rimtai, užrašė 10 perdavimų?“ – iš karto po mačo, dar nematęs statistikos, šypsojosi Š.Jasikevičius.

„Prieš 8–9 dienas nelabai kas tikėjo, kad galime patekti į „Top–16“ etapą, tačiau dabar susikūrėme realų šansą. Atlikome tikrai didelį darbą, todėl galime pasidžiaugti, tačiau turime ruoštis kitos savaitės mačui su „Cibona“. Ji tikrai nenorės užbaigti sezono neiškovojusi nė vienos pergalės, žais paskutines rungtynes savo sirgalių akivaizdoje, yra jauna komanda, kupina ambicijų, todėl turėsime įdėti nemažiau pastangų, nei įdėjome šiandien, mače prieš „Barceloną“. Niekas mums nieko negarantuoja, tačiau turime kabintis už to šanso“, – pasakojo Šaras.

Po dramatiškos pergalės krepšininkas neslėpė geros nuotaikos, vieną po kito laidė pokštus ir dėkojo „Siemens“ arenoje susirinkusiems sirgaliams.

Gausite pylos už dramatiškas paskutines mačo minutes?

Nėra už ką. Mačo pabaigoje padarėme keletą klaidų, nepataikiau vieno baudos metimo. Kaip vertinu teisėjų sprendimą už R.Rubio metimą skirti tris baudos metimus? Nežinau, sunku teisingai traktuoti. Aš manau, jog teisėjai buvo teisūs, nes jis juk metė į tą krepšį.

Ačiū sirgaliams, kurie mus labai karštai palaikė. Tokioje arenoje yra labai malonu žaisti, o sirgaliai buvo tikrai didelė jėga. Dar svarbesnis dalykas – arenoje buvo šilčiau. Kai čia treniruojamės, neįmanoma bėgioti, nes šaltoka.

Dabar turime daugiau šansų patekti į „Top–16“ etapą. Nesame tokia gera komanda, kuri gali būti garantuota dėl pergalės prieš „Ciboną“. Esame geresni už juos, bet žaisime išvykoje, o tai mūsų šansus praktiškai išlygins.

Kas mače su „Barcelona“ buvo svarbiausia?

Svarbiausia buvo neleisti jiems žaisti ramiai. Tokį krepšinį, kokį jie žaidžia futbolą – „pim pam pum“. Jų atakose paprastai labai greitai juda kamuolys, daug užtvarų. Norėjome išmušti „Barceloną“ iš ritmo.

Varžovai žinojo, jog išvykoje reikia kautis su visais varžovais. Čia juk yra Eurolyga. Taip, jų tvarkaraštis sunkus, daug traumų, bet čia yra jų problemos. Mes irgi turėjome savų problemų – sunkų kalendorių, blogą atmosferą, traumos, nauji žaidėjai, treneriai.

Kokios mintys sukosi, kai Ricky Rubio pataikė pirmus du baudos metimus mačo pabaigoje?

Kad reikės žaisti pratęsimą. Kas čia tokio? Pratęsimas yra penkios papildomos minutės. Pradedi lygiai, surengi dvi rezultatyvias atakas, apsigini ir kontroliuoji mačo eigą. Aišku, viskas gali apsiversti ir į kitą pusę – reikia žaisti. gali būti ir atvirkščiai. Reikia žaisti.
Iš tikrųjų, žaisti tokioje „Siemens“ arenoje – neapsakomas malonumas. Senai jau to nepatyrėme. Senai taip nekovojome ir vienas už kitą. Iš tiesų, komandoje pagerėjo atmosfera, tarpusavio sutarimas. Darome mažiau kvailų klaidų, už kurias varžovai mus lengvai bausdavo. Labai lėtai, bet judame į priekį.

šaltinis: 15min.lt

0 comments:

Rašyti komentarą