NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 1 d. ketvirtfinalio serija keliasi į Stambulą.
*Gegužės 3 d. ketvirtasis serijos mačas "Ulker Sports" arenoje.

Eurolygą pasitinkantis Šaras: "ALBA bando eiti tuo pačiu keliu"

2021-09-30
Šarūnas Jasikevičius su "FC Barcelona" komanda jau rytoj pradeda naująjį Eurolygos sezoną. Lietuvis tikino, kad čia žaidžia geriausios Europos komandos, o Barselonos ekipa turi puikias trdicijas šioje lygoje:

"Geriausios žemyno komandos yra Eurolygoje, turinčios daug tradicijų. Mums labai pasisekė, kad "FC Barcelona "turi puikias šių varžybų tradicijas. Tai yra prestižiškiausios varžybos Europoje ir mes esame sujaudinti."

Pirmose rungtynėse "Barca" susitiks su Berlyno ALBA krepšininkais. Nors komandą vasarą paliko vyriausiais treneris Aito Garcia Renesesas, tačiau pasak Š.Jasikevičiaus komandoje išliko Aito krepšinio filosofija:

"Kalbant apie ALBA, jie tęsia tą pačią filosofiją. Nors Aito (Garcia Reneseso) nėra su komanda, bet viskas išlieka taip pat. Jie žaidžia labai greitą krepšinį, labai patrauklų akiai. Jie naudojasi kiekviena galimybe bėgti į priekį po varžovo klaidos, atkovoto ar perimto kamuolio. Jie stengiasi atakuoti krepšį 6-8 atakos sekundę ir turi daug žaidėjų, kurie tai daro labai gerai. Tikiu, kad tai varžovas prieš kurį visada labai sunku žaisti ir turime būti labai susikoncentravę. ALBA bando eiti tuo pačiu keliu. Jų puolimo ir gynybos filosofija labai panaši į praeito sezono. Šiuo metu nematėme daug oficialių rungtynių ir jose turėjo keleta traumuotų žaidėjų. Jie stengiasi žaisti savo krepšinį. Daugelis žaidėjų sugrįžo ir žino kokio tipo krepšinį jie turi žaisti. Kol kas jis labai panašus į Aito ALBA žaidimą. Pažiūrėsime kaip keisis žaidimas sezono metu."

Šaras taip pat išskyrė varžovų komandos naujoką Tamirą Blattą, kurio tėtis yra Davidas Blattas su kuriuo lietuvis kartu dirbo Tel Avivo "Maccabi" ekipoje (2003/2004 m.):

"Žinau jį nuo to laiko, kai jam buvo ketveri metai. Jis labai rizikuoja žaisdamas gražų krepšinį. Aišku jam reikės prisitaikyti prie fiziško Eurolygos žaidimo. Tai žaidėjas, kurio viduje gyvena krepšinis ir kuriam turi labai daug meilės." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

0 comments:

Rašyti komentarą