NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

"Panathinaikos" nepateko į Gomelskio taurės finalą

2011-09-24
Aleksandro Gomelskio taurės turnyro pirmajame pusfinalyje Stambulo "Fenerbahce Ulker" 88-85 įveikė Atėnų "Panathinaikos" komandą. Eurolygos čempionų gretose dar nežaidė Šarūnas Jasikevičius, kuris oficialiai dar nepasirašė sutarties. Rungtynių pabaigoje abi komandos turėjo galimybę laimėti, tačiau Graikijos ekipa padarė klaidų, o varžovai tuo pasinaudojo. Kovoje dėl trečiosios vietos "Panathinaikos" rytoj žais su antrojo pusfinalio poros Maskvos "CSKA" ir Kauno "Žalgirio" pralaimėtoju.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo Atėnų "Panathinaikos" krepšininkai, kuriuos į priekį vedė naujokas Davidas Loganas. Kėliniui baigiantis Stambulo "Fenerbahce Ulker" ekipa prisivijo Eurolygos čempionus ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Pirmąjį kėlinį "Panathinaikos" pralaimėjo 24-27.

Antrajame ketvirtyje "Fenerbahce Ulker" toliau tęsė sėkmingą žaidimą, o Graikijos ekipos vyriausias treneris Želimiras Obradovičius buvo privertas jau kėlinio pradžioje paprašyti minutės pertraukėlės. Likus žaisti 4 minutes "Panathinaikos" sumažino deficitą iki 3 taškų, tačiau po dviejų minučių Turkijos čempionų persvara išaugo iki dviženklio (34-44). Po dviejų kėlinių 47-38 priekyje buvo "Fenerbahce Ulker" komanda.

Trečiąjį kėlinį sėkmingiau ir aktyviau pradėjo Atėnų "Panathinaikos" komanda, kuri sugebėjo likviduoti dviženklį deficitą. Įpusėjus kėliniui jau Eurolygos čempionai pirmavo vienu tašku, bet "Fenerbahce Ulker" neilgai trukus susigrąžino persvarą ir po trijų kėlinių pirmavo 6 taškais 66-60.

Ketvirtajame kėlinyje Stambulo "Fenerbahce Ulker" vėl susikrovė dviženklę persvarą (65-75). Vėliau traumą patyrė vienas iš "Panathinaikos" lyderių Mike'as Batiste, kuris vėliau į aikštelę negrįžo. Davido Logano ir Romaino Sato pastangomis Eurolygos čempionai atgaivino viltis ir likus žaisti 2 minutes komandas skyrė tik 1 taškas (78-79). Turkai į tai atsakė taikliu dvitaškiu, tačiau Dimitris Diamantidis tritaškiu išlygino rezultatą (81-81), tačiau bėgant paskutiniai minutei suklydo. Stambulo ekipos žaidėjas Jerrelsas pataikė svarbų tritaškį po kurio vėl "Fenerbahce Ulker" buvo priekyje ir to pakako iškovoti pergalei. Rungtynės baigėsi rezultatu 88-85.

Atėnų "Panathinaikos": Davidas Loganas 24, Romainas Sato 20, Stevenas Smithas 10, Mike'as Batiste 9, Aleksas Maričius 7, Pattas Calathesas 5, Dimitris Diamantidis ir Alexis Kiritsis 3, Kostas Tsartsaris ir Ianas Vouggioukas 2 taškai;

Stambulo "Fenerbahce Ulker": Bojanas Bogdanovičius 22, Emiras Preldzičius 18, Curtisas Jerrelsas 14, Omeras Onanas 11, Kaya Pekeris ir Oguzas Savašas 6, Erbilas Eroglu ir Gasperas Vidmaras 4, Jamesas Gistas 3 taškai;

0 comments:

Rašyti komentarą