NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Makedonai sužlugdė lietuvių viltis iškovoti medalius

2011-09-15
Lietuvos vyrų rinktinė pasitraukė iš kovos dėl medalių. Vakar ketvirtfinalyje mūsų rinktinė 65-67 pralaimėjo Makedonijai ir baigė kovą dėl medalių. Lietuviai tik rungtynių pabaigoje nusileido varžovams, kurie pataikė svarbų tritaškį metimą. Šarūnas Jasikevičius pelnė 7 taškus ir atliko į rezultatyvius perdavimus. Dabar Lietuvos rinktinė kovos dėl 5-8 vietų. Primename, kad užėmus 6-ąją vietą rinktinė išsaugotu šansus patekti į Londono olimpines žaidynes.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo lietuviai, kuriems pirmuosius taškus pelnė Darius Songaila. Vėliau šeimininkai įgijo 7 taškų persvarą (17-10). Kėliniui baigiantis makedonai sumažino deficitą iki 2 taškų (20-18).

Antrasis kėlinys prasidėjo Šarūno Jasikevičiaus dvitaškiu, o lietuviai atitrūko iki 8 taškų (29-21). Tačiau Makedonija vėl atsitiesė ir neleido varžovams pabėgti. Po dviejų kėlinių Lietuva buvo priekyje rezultatu 34-30.

Trečiajame kėlinyje lietuviai bandė atitrūkti, bet po makedonų tritaškio rezultatas tapo lygus (38-38). Vėliau Jonas Valančiūnas pataikė dvitaškį su pražanga ir vėl išvedė mūsų rinktinę į priekį, o kėlinys baigėsi 52-49.

Ketvirtajame kėlinyje ir toliau vyko atkakli kova, tačiau kėliniui baigiantis makedonai pataikė taiklų tolimą šūvį, kuris juos išvedė į priekį. Lietuvius bandė gelbėti Simas Jasaitis, tačiau jo metimas buvo netikslus. Lietuva pralaimėjo rungtynes 65-67.

Šarūnas Jasikevičius per 20 minučių pelnė 7 taškus (3/4 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 1/2 bauda), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

Lietuva: Robertas Javtokas 13, Darius Songaila 12, Simas Jasaitis ir Mantas Kalnietis 9, Šarūnas Jasikevičius 7, Rimantas Kaukėnas 6, Paulius Jankūnas 4, Jonas Valančiūnas 3, Martynas Pocius 2 taškai;

Makedonija: Bo McCalebbas 23, Vojdanas Stojanovskis 15, Vlado Ilievskis 12, Pero Antič 8, Predragas Samardžiskis 7, Gjorgijus Chekovskis 2 taškai;

0 comments:

Rašyti komentarą