NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 1 d. ketvirtfinalio serija keliasi į Stambulą.
*Gegužės 3 d. ketvirtasis serijos mačas "Ulker Sports" arenoje.

Š.Jasikevičius norėtų dar kartą susitikti su ispanais

2011-09-05
Šarūnas Jasikevičius po pralaimėto Lietuvos rinktinės mačo Ispanijos krepšininkams gyrė varžovus, tačiau nenusivylė lietuvių žaidimu.

Nors Lietuvos krepšininkai Europos čempionato rungtynėse 79:91 nusileido Europos čempionams, tačiau pernelyg nesikrimto.

„Man toks jausmas, jog geriname žaidimą. Aš - optimistas“, - po mačo kalbėjo Š.Jasikevičius. 

- Ar labai nuvylė šios rungtynės? - žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.
- Reikia galvoti apie antrąją rungtynių dalį, nes mačą pralaimėjome pirmojoje. Reikia nulekti galvą prieš ispaną ir eiti toliau. Man toks jausmas, jog geriname žaidimą.

Ispanus nugalėti labai sunku, bet įmanoma, mes tai jau įrodėme Kaune. Šiose rungtynėse buvome žingsneliu per lėti, ypač pradžioje. Jie žaidė su didesne energija, turbūt buvo alkanesni po mačo Kaune.

– Kaip vertinate teisėjų darbą?
– Negali kažką kalbėti apie teisėjus, kai pralaimi daugiau nei 20 taškų. Rungtynių pradžia buvo prasta - skųstis ar verkti nėra tikslo. Reikia pasveikinti varžovus - jie pirmąją rungtynų dalį žaidė ne puikiai, o nuostabiai. O mums reikia gerinti žaidimą. Aš - optimistas.

– Ar taip rungtyniaujančius ispanus įmanoma nugalėti?
– Taip žaisti ispanams kažkiek leidome ir mes. Varžovai žaidžia taip, kaip jiems tu leidi. Taip, ispanai labai talentingi, bet vis dėlto mes buvome žingsneliu lėtesni, o jie – žingsneliu greitesni. Jie kamuolius vogė, įmetė, buvo agresyvesni, o krepšinyje dažniausiai agresyvesnė komanda laimi.

– Ar laisva diena turėjo įtakos žaidimui?
– Taip, mes gerai pamiegojome. Ispanai, kaip matėme, dar geriau pamiegojo.

– Nėra pavojaus, kad pralaimėjimas gali išmušti komandą psichologiškai?
– Man atrodo, kad mes tikrai einame nebloga linkme. Kaip jau saiau, rungtynes pradėjome vangiai, gal pasimetėme dėl vienų ar kitų dalykų ir vėliau jau buvo per vėlu. Juk žaidžiame ne septynių rungtynių seriją, o vieną kartą juos įveikti galima. Duok Dieve, kad būtų galimybė su jais dar kartą susitikti. Galbūt pasirodytume geriau.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą