NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 23-27 d. Lukas su Katalonijos rinktine dalyvauja Ispanijos regionų čempionate.
*Balandžio 5 d. Eurolygoje "Fenerbahce" dvikova su "Anadolu Efes".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Nežaidėme gerai, bet laimėjome - tai nuostabus ženklas“

2011-09-03
„Rungtynėse su ispanais ir antro etapo mačuose varžovams reikėtų dalinti mažiau dovanėlių“ - po pergalingo mačo su Turkija sakė Šarūnas Jasikevičius.

35-erių metų atakų organizatorius džiaugėsi, kad Lietuvos rinktinė sugebėjo įveikti (75:68) galingą ir puikiai mačui pasiruošusią Turkijos komandą. Šaras sumaniai dirigavo žaidimui, atlikdamas 7 rezultatyvius perdavimus ir pernelyg nesuko galvos, kad suklydo 5 kartus.

- Kas lėmė pergalę? - žurnalistai paklausė Š.Jasiekvičiaus.
- Nežinau, sunku pasakyti. Galbūt smulkios detalės, Galbūt labiau iškentėjome. Sakiau, kad čempionate bus daug rungtynių, kuriose reikės kentėti ir tai buvo pirmosios. Žaidimas nesiklijavo. Tai buvo turkų nuopelnas, jie nutraukdavo mūsų derinius, gerai mus išanalizavo. Mes buvome šiek tiek lėtoki. Tiesiog reikia pažiūrėti vaizdo įrašą. 

Tačiau žaisdami su tokia komanda laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Varžovai yra pasaulio vicečempionai, labai patyriusi komanda. Nežaidėme gerai, bet laimėjome - tai yra nuostabus ženklas.

Ši pergalė svarbi, nes atidarė mums duris į Vilnių ir labai pravers ateityje.

- Rinktinė žaidžia dideliu tempu. Kaip jaučiatės fiziškai?
- Kol kas normaliai. Atliekame per rungtynes daug keitimų ir žaidimas dideliu ritmu tai yra viena iš mūsų sipriųjų pusių. Bet mes dar daug ko neatliekame - reikės dar daug analizuoti savo žaidimą. Mes dar turime rezervų ir galime gerinti savo žaidimo kokybę.

- Šiose rungtynėse suklydote 5 kartus. Ar dėl to neapmaudu?
- Man neįdomu klaidų skaičius, svarbiausia, kiek suklysta visa komanda. Jų buvo tik 13. Žaidžiant tokiu tempu tai yra labai geras skaičius. Bet vėl - buvo momentų, kai dėl koncentracijos stokos kamuolius ir kokius 10 taškų atidavėme už dyką. Einant toliau mums tai gali brangiai kainuoti.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą