NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Lietuviai pergale prieš Graikiją užbaigė Europos čempionatą

2011-09-18
Lietuvos vyrų rinktinė pergalingai užbaigė Europos čempionatą Lietuvoje. Mūsų rinktinė kovoje dėl penktosios 73-69 įveikė Graikijos nacionalinę rinktinę. Šarūnas Jasikevičius prie pergalės taškais neprisidėjo, tačiau atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Mačą kiek geriau pradėjo graikai, jie pelnė pirmuosius 5 rungtynių taškus. Sužaidus beveik 3 minutes lietuvių taškų sąskaitą atidarė Robertas Javtokas (2:5). Kostas Papanikolaou pataikė dvitaškį su pražanga, bet Mantas Kalnietis netrukus atsakė tolimu šūviu. Vyko apylygis ir atkaklus žaidimas, nedidelį pranašumą išlaikė Graikijos rinktinė. Varžovams susikrovus 5 taškų persvarą, Martynas Pocius smeigė tritaškį (12:14). Ketvirčio pabaigoje graikai spurtavo 6:0. Prieš pat pirmojo ketvirčio pabaigą signalizuojančią sireną iš po krepšio pasižymėjo M.Pocius (14:20).

Antrajame ketvirtyje sužaidus kiek daugiau nei minutę graikai jau turėjo dviženklį pranašumą (14:24). M.Pocius pelnė taškus po gražaus Šarūno Jasikevičiaus perdavimo. Mūsiškiai ir toliau negalėjo sustabdyti Kosto Koufos. Lietuviai spurtavo 7:0 ir beveik pasivijo oponentus (27:29). Kurį laiką rinktinės nepasižymėjo, o taškų badą galiausiai nutraukė Nickas Calathesas. M.Pocius iššovė iš toli (30:33). K.Papanikolaou sumetė 3 baudos metimus. Įpusėjus susitikimui Lietuvos komanda atsiliko 32:37.

Trečiojo kėlinio starte reultatyviomis atakomis apsimainė Paulius Jankūnas ir K.Papanikolaou. Simas Jasaitis perėmė kamuolį, o vėliau pats pataisė netikslų M.Kalniečio metimą (37:39). P.Jankūno tolimas metimas buvo tikslus, lietuviai pirmą sykį išsiveržė į priekį. Graikijos rinktinės treneris Eliasas Zourosas buvo nubaustas technine pražanga, tuo pasinaudoję mūsiškiai pelnė 4 taškus vienos atakos metu (44:39). Graikų nesėkmingų atakų seriją nutraukė iš vidutinio nuotolio pasižymėjęs Antonis Fotsis. P.Jankūnas realizavo du dvitaškius iš eilės (48:41). Po dviejų Rimanto Kaukėno taškais pasibaigusių atakų Lietuvos ekipa susikrovė dviženklę persvarą. R.Javtokas itin netiksliai metė baudos metimus, bet Darius Songaila atkovojo kamuolį ir pasižymėjo iš po krepšio. Prieš lemiamą kėlinį lietuviai pirmavo 56:48.

Pirmąsias dvi ketvirtojo kėlinio minutes rinktinėms taškų pelnyti nepavyko, galiausiai Konstantinos Vasileiadis pataikė tritaškį paskutinę atakai skirto laiko sekundę. Lietuviams pirmuosius ketvirčio taškus sužaidus daugiau nei tris minutes pelnė D.Songaila (58:53). S.Jasaičio tritaškis buvo tikslus. Graikai surengė nedidelį spurtą ir vėl pavojingai priartėjo (61:58). R.Kaukėnas sėkminhai užbaigė greitą ataką. K.Vasileiadis smeigė tolimą dvitaškį, tačiau metimu iš kiek artimesnės distancijos atkrito ir S.Jasaitis (65:60). Rezultatyvių atakų seriją pratęsė N.Calathesas. A.Fotsis iššovė iš toli ir išlygino rezultatą (65:65). R.Kaukėnas pelnė taškus su varžovo pražanga, bet prametė baudos metimą. Graikai suklydo, o D.Songailos firminis metimas buvo tikslus (69:65). N.Calathesas liko visiškai laisvas ir nubaudė varžovus tritaškiu. D.Songaila sumetė baudos metimus (71:68). N.Calathesas realizavo vieną baudos metimą. M.Kalniečio baudos metimai skrodė krepšio tinklelį, o suklydę graikai palaidojo viltis pakovoti dėl pergalės. Lietuviai nugalėjo 73:69.

Šarūnas Jasikevičius per 16 minučių taškų nepelnė (0/1 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 4 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

0 comments:

Rašyti komentarą