NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Birželio 12 d. Šaras su "Fenerbahce" tapo Turkijos čempionu.
*Birželio 23-29 d. Lukas su "Barcos" U12 komanda kovoja dėl Ispanijos titulo.

Ketvirtajame kėlinyje spurtavę katalonai palaužė "Maccabi"

2023-01-31
"Barca" dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo pergale namuose.

Katalonai savo aikštėje 83:78 palaužė Tel Avivo ekipą, o Šarui tai buvo pirmoji pergalė prieš "Maccabi" komandą "Palau Blaugrana" arenoje vadovaujant "Barcai".

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai rungtynes perlaužė ketvirtajame kėlinyje, kuomet surengė spurtą 12:0. Barselonos krepšininkams, tai buvo 14-oji pergalė lygoje.

Ketvirtadienį katalonai stoja į kovą su Miuncheno "FC Bayern" komanda.

Pirmoje mačo pusėje vyko atkakli kova ir tik antrojo kėlinio viduryje "Barcai" pavyko įgyti solidesnę 9 taškų persvarą (34:25). Po Satoransky dviejų taškų su pražanga pranašumas tapo dviženklis (39:28), tačiau antrojo ketvirtčio pabaigoje "Maccabi" sumažino deficitą iki 4 taškų 41:37.

Po ilgosios pertraukos Tel Avivo klubas pelnė 7 taškus be atsako ir išsiveržė į priekį (41:44). Įpusėjus kėliniui Higginsas užsidirbo techninę pražangą 46:52, o kėlinio pabaigoje "Maccabi" persvara tapo dviženklė (57:67).

Ketvirtajame kėlinyje "Barcą" truktelėjęs Jokubaitis sumažino atsilikimą iki 4 taškų (68:72). Likus žaisti daugiau, nei 4 min. Mirotičius dviem taškais su pražanga sumažino deficitą iki minimumo (73:74), o Higginsas tolimu metimu persvėrė rezultatą (76:74). Vėliau amerikietis pridėjo 4 baudos metimus (82:74), o pergalę katalonai iškovojo rezultatu 83:78.

Barselonos "FC Barcelona": Cory Higginsas 15, Rokas Jokubaitis 14, Nikola Mirotičius 11, Janas Vesely 10, Tomašas Satoransky 9, Alexas Abrinesas 8, Nicolas Laprovittola ir Mike'as Tobey 5, Sertačas Šanli ir Nikola Kaliničius 3 taškai;  

Tel Avivo "Maccabi": Jalenas Adamsas 20, Wade'as Baldwinas 15, Jarellas Martinas ir Darrunas Hilliardas 11, Romanas Sorkinas ir Bonzie Colsonas 7, Suleimanas Braimohas 4, Johnas Dibartolomeo 2, Joshas Nebo 1 taškas;

Instagram: The greatest Euroleague team ever?!

Š.Jasikevičius: "Pralaimėjimų serija gali brangiai kainuoti"

2023-01-30
Jau rytoj "Barca" pasitinka dar vieną dvigubą Eurolygos savaitę. 

Šarūno Jasikevičiaus laukia varžovas, kurio jam dar nepavyko nugalėti "Palau Blaugrana" arenoje vadovaujant katalonams - Tel Avivo "Maccabi".

Prieš šias rungtynes lietuvis kalbėjo apie didelę pralaimėjimų serijos kainą, gerėjantį žaidimą ir motyvaciją:

Apie pralaimėjimus "Maccabi" ekipai "Palau Blaugrana" arenoje: "Tiesa, mes apie tai net nekalbėjome. Yra tiek daug rungtynių, kad galima pamesti skaičių. Tai turėtų būti dar viena motyvacija. Pralaimėjome ir paskutines Eurolygos rungtynes. Jei pradėsi pralaimėjimų seriją, tai gali brangiai sumokėti. Turime būti labai atsargūs. Ateina komanda su gana aiškiais ginklais, kovojanti dėl atkrintamųjų varžybų."

Apie trejas šios savaitės rungtynes: "Žiūriu tik į rungtynes su "Maccabi". Apie kitas pakalbėsime vėliau, taip būna visada. Mes žinome kalendorių, bet dabar mums yra tik mačas su "Maccabi".

Apie artėjjimą link geriausios versijos: "Artėjame, tiesa ta, kad negalime sakyti, kad esame ten. Ir tai yra teigiamas dalykas. Žinome, kad šiuo metu esame šiek tiek geresni, nei prieš mėnesį. Manau, kad galime dar labiau tobulėti.

Apie Eurolygos atkrintamąsias: "Šioje Eurolygoje, jei pralaimi rungtynes, tai gali nukristi per keturias ar penkias pozicijas, laimėti porą ir pakilti aukštyn... Mums vis tiek labiau rūpi tobulėjimas, esame apsėsti žaidimo tobulinimu. Visada galvojame, kaip atvykti geriausios formos kovoje dėl titulo. Tai yra raktas, toliau tobulėti ir dabar nesidairyti į atkrintamąsias."

Apie motyvaciją: "Niekada nebuvo labai sunku save motyvuoti. Daugeliui žaidėjų yra daug rungtynių. Kai tikslai yra arčiau, turi kilti motyvacija, treniruočių lygis. Norime patobulinti detales. Galų gale jos lems svarbiausių rungtynių baigtį." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Instagram: Mantas Kalnietis baigė krepšininko karjerą

2023-01-29

"Basquet" - "FC Barcelona" |2023.01.28| (FOTO-2)

Instagram: Šaro ir Pau Gasolio susitikimas Žironoje

Katalonijos derbį Žironoje stebint Pau Gasoliui laimėjo "Barca"

2023-01-28
Sėkmingai Ispanijos lygoje žaidžiantys Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pratęsė pergalių seriją.

Šeštadienio vakarą Žironoje susitiko dvi Katalonijos ekipos, o pergalę 84:73 iškovojo Barselonos krepšininkai, kurie įsirašė 15-ąjį laimėjimą vietinėse pirmenybėse.

Tai buvo aštuntoji iš eilės "Barcos" pergalė ACB lygoje.

Šias rungtynes tribūnose stebėjo ir "Barcelona" klubo legenda Pau Gasolis, o varžovų "Basquet" komandos gretose žaidė jo brolis Marcas Gasolis.

Kitą savaitę Šaro laukia dvejos Eurolygos rungtynės namuose prieš "Maccabi" ir "FC Bayern" ekipas, o savaitgalį atvyks Valensijos krepšininkai.

Įpusėjus pirmąjam kėliniui Laprovittola ir Mirotičius įsmeigė po tritaškį ir "Barca" įgijo 4 taškų persvarą (8:12). Likus žaisti kiek daugiau, nei minutę Jokubaitis pelnė 4 taškus iš eilės ir padidino persvarą iki dviženklio skaičiaus (10:22).

Antrojo kėlinio pradžioje Jokubaitis baigė ataką dėjimu (16:26). Vėliau Žironos ekipa surengė spurtą 15:6 ir sumažino deficitą iki minimumo (31:32), o kėlinio pabaigoje ir persvėrė rezultatą (36:35).

Po ilgosios pertraukos Laprovittola tolimu metimu išlygino rezultatą, o Kaliničius dėjimu persvėrė (43:45). Artėjant trečiajam kėliniui į pabaigą "Barca" susigrąžino dviženklę persvarą (50:60).

Ketvirtajame kėlinyje Barselonos krepšininkai arčiau savo varžovų neprisileido ir dėka puikaus Jokubaičio žaidimo (17 taškų) iškovojo pergalę 84:73.

Žironos "Basquet": Kameronas Tayloras 23, Quino Colomas 12, Marcas Gasolis 9, Polas Figueras 7, Jeremiahas Hillas 6, Jaume Sorolla 5, Dušanas Miletičius ir Roko Prkačinas 4, Ondrejus Hanzlikas 2, Ericas Vila 1 taškas; 

Barselonos "FC Barcelona": Nicolas Laprovittola 19, Rokas Jokubaitis 17, Nikola Mirotičius 16, Tomašas Satoransky 7, Janas Vesely ir Nikola Kaliničius 6, Sertačas Šanli 4, Oriolas Paulis 3, Oscaras Da Silva, Alexas Abrinesas ir Kyle'as Kuričius 2 taškai;

Pirmieji Eurolygos jaunimo turnyro čempionai!!!

Š.Jasikevičius: "Užbaigti "El Clasico" rungtynes su 25 klaidomis, tai mane labai skaudina"

2023-01-26
Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo Madride liko nusivylęs komandos žaidimu. Trenerį ypač skaudino klaidų gausa:

"Sveikinimai Madrido "Real" ir Chusui Mateo, nežinau, kuri komanda buvo geresnė, bet Madridas laimėjo. Esu labai nusivylęs, kad taip blogai žaidėme, kontroliavome rungtynes ir tada beveik viską atidavėme.

Padaryti 22 klaidas ir būti rungtynes, ne rungtynėse, o priekyje, man kelia labai blogus jausmus. Užbaigti "El Clasico" rungtynes su 25 klaidomis, tai mane labai skaudina. Išėjome minkšti, Madridas per mus šokinėjo. Vėliau šiek tiek laimėjome kamuolių, bet pabaigoje to negalėjo būti." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Dramatiškoje Eurolygos lyderių dvikovoje katalonai nusileido "Real" klubui

Didžiąją "El Clasico" rungtynių dalį pirmavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po dramatiškos kovos nusileido varžovams.

Katalonai principiniame mače Madride po pratęsimo 86:91 buvo priversti pripažinti "Real" ekipos pranašumą.

Kitą savaitę Barselonos ekipos laukia trejos namų rungtynės. Dvigubą Eurolygos savaitę pasitiks antradienį maču su Tel Avivo "Maccabi", po dviejų dienų priims "FC Bayern" ekipą, o savaitę užbaigs ACB lygos dvikova su Valensijos krepšininkais.

Šią savaitę "Barcos" dar laukia Ispanijos lygos mačas Žironoje.

Rungtynių pradžioje Vesely vedama "Barca" spurtavo 2:9, likus žaisti 3 min. Laprovittola įsmeigė tritaškį ir katalonų persvarą tapo dviženklė (6:18). Kėlinio pabaigoje varžovai Decko pastangomis sumažino deficitą iki 4 taškų (16:20).

Įpusėjus antrajam kėliniui Abrinesas tritaškiu padidino pranašumą iki 9 taškų (21:30). Madrido ekipa vėl buvo priartėjusi iki 4 taškų, tačiau Satoransky ir Laprovittolos tolimi metimai sugrąžino turėtą persvarą (30:39).

Po ilgosios pertraukos katalonai vėl susikrovė dviženklį pranašumą (34:44), tačiau "Real" atsakė spurtu 8:0 (42:44). Tuomet "Barca" įsmeigė tris tritaškius ir po Mirotičiaus greitos atakos pranašumas vėl tapo dviženklis (45:55).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje "Real" kilo į šturmą (57:61). Įpusėjus kėliniui šeimininkai priartėjo iki 2 taškų (63:65). Ketvirtajame kėlinyje užsikūręs Llullas pirmą kartą išvedė Madrido klubą į priekį (69:67).

Likus žaisti kiek mažiau, nei 2 min. Higginsas tolimu metimu persvėrė rezultatą (69:71), o vėliau pridėjo dvi baudas (69:73). Likus žaisti 57 sek. Hezonja pataikė dvitaškį (71:73), o Llullas likus žaisti 37 sek. baudų metimais išlygino rezultatą (73:73). "Barcos" ataka baigėsi Mirotičiaus klaida, bet Llullas taip pat suklydo likus žaisti 2,6 sek. Paskutinė katalonų ataka baigėsi nesėkmingai.

Pratęsime Musa pelnė pirmuosius taškus (75:73), o Mirotičius išprovokavęs penktąją Tavareso pražangą baudų metimais išlygino rezultatą (75:75). Šeimininkai po keturių baudos metimų išsiveržė į priekį (79:75). Vėliau Musa įmetė dvitaškį ir tritaškį (84:76), po to ir Hezonja pridėjo tolimą metimą (87:78). Likus žaisti 12 sek. Mirotičius sumažino atsilikimą iki 3 taškų (87:84), o Llullas sumetė abi baudas (89:84). Likus žaisti 8,2 sek. Satoransky pataikė dvi baudas (89:86), Llullas atsakė tuo pačiu ir "Real" iškovojo pergalę 91:86.

Madrido "Real": Gabrielis Deckas 23, Sergio Llullas 19, Džananas Musa 18, Walteris Tavaresas 10, Mario Hezonja 7, Rudy Fernandezas 6, Sergio Rodriguezas ir Guerschonas Yabusele 4 taškai;  

Barselonos "FC Barcelona": Nikola Mirotičius 17, Tomašas Satoransky 12, Cory Higginsas 10, Alexas Abrinesas 9, Nikola Kaliničius ir Nicolas Laprovittola 8, Sertačas Šanli 6, Rokas Jokubaitis ir Jamesas Nnaji 2 taškai;

Instagram: On the way to El Clasico!

Instagram: Happy 11th birthday my little prince..!!

Instagram: treniruotė Madride prieš "El Clasico" rungtynes

Instagram: Dviguba šventė! Su gimtadieniu Lukai ir Danieliau!!!

Šaras prieš "El Clasico" dvikovą: "Reikia juos nustebinti, nors tai beveik neįmanoma"

2023-01-25
Šarūno Jasikevičiaus rytoj Madride laukia jau ketvirtoji šio sezono "El Clasico" dvikova. Katalonai pralaimėjo tik Ispanijos supertaurės finalą, o Eurolygoje ir ACB lygoje palaužė savo principinį varžovą.

Prieš Eurolygos dvikovą WiZink arenoje Š.Jasikevičius kalbėjo, kad viską lems detalės, noras ir pasiaukojimas:

Pagrindiniai rungtynių akcentai: "Daugiau ar mažiau viskas panašiai. Sunku kažką kito pasakyti. Tokias rungtynes nulemia detalės, pasiaukojimas ir kamuolio skirstymas. Nieko neatiduoti. Tik po to galime kalbėti apie kažkokias taktikas. Tas, kuris labiau nori, tas ir laimi tokias rungtynes. Mes žinome, ką Madrido "Real" daro gerai. Turime išeiti su daug jėgų ir dideliu pasiaukojimu."

Apie komandą: "Mums reikia daugiau nuoseklumo, kad laimėtume. Mes parodėme, kad galime įveikti bet ką ir tai yra gerai, bet, deja, taip pat parodėme, kad galime pralaimėti prieš bet ką. Mums labiausiai reikia būti nuosekliems. Mums šiek tiek trūksta fiziškumo. Yra daug kur tobulėti."

Apie "Real": "Prieš juos turėjome gerų ir blogų momentų. Mes labai gerbiame jų lygį, jie yra viena geriausių komandų Europoje. Norint juos įveikti, reikia gynybinio mentaliteto, pasiaukojimo ir atkovotų kamuolių. Paprastai, tai nulemia rungtynes. Daugelyje pozicijų jie turi didelį rankų ilgį."

Apie įžaidėjų lygį: "Satoransky tobulėja po praleistų dviejų savaičių, Rokas gerėja, o Laprovittola savo linijoje. Tokiose rungtynėse reikia gauti kažką kitokio, nustebinti juos, nors tai beveik neįmanoma. Jie taip pat bandys, darys skirtingus dalykus, o mes turime reaguoti."

Apie per dažnas "El Clasico" kovas: "Galbūt žaidžiame per daug, bet žaidėjai to tikisi. Su jais žaisime bent keturis ar penkis kartus. Yra kaip yra."

Madrido "Real" pasikeitimai: "Reikalai pasikeitė, jie žaidžia kitokia sistema, bet 80% daro taip pat, kaip ir pernai. Nauji žmonės įėjo labai gerai, Musa, Hezonja... dabar grįžo Hanga. Jie yra viena geriausia komandų ir mes turėsime žinoti, kaip kentėti."

Apie pasiruošimą: "Turėsime dvi treniruotes. Nieko negalime padaryti, grįžti po po dviejų rungtynių per tris dienas... Treniruotis beveik neįmanoma, tik formos palaikymas."

Apie taurės burtus: "Tai yra burtai, mes negalime to kontroliuoti. Tai šiek tiek kitaip. Gerai, kad žaidžiame ketvirtadienį. Vis rečiau matau burtų. "Unicaja" yra labai gerai treniruota komanda, labai nuosekli ir kelia daug grėsmės iš tritaškio zonos." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Instagram: El Clásico!

Ispanijos taurės ketvirtfinalyje "Barcos" lauks dvikova su "Unicaja"

2023-01-23
Pirmadienio popietę Badalonoje buvo ištraukti Ispanijos karaliaus taurės burtai, kurie suporavo 8 stipriausias šalies komandas.

Burtai lėmė, kad Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių ketvirtfinalyje lauks dvikova su Malagos "Unicaja" ekipa.

"Barca" savo ketvirtfinalį žais vasario 16-ąją (22:30 val.). 

Šio ketvirtfinalio nugalėtojas pusfinalyje susitiktų su Madrido "Real" ir Valensijos poros laimėtoju. Šios poros nugalėtojai prieš pusfinalį turės laisvą dieną.

Ispanijos karaliaus taurės turnyras vyks vasario 16-19 dienomis Badalonoje.

Š.Jasikevičius penkis sykius yra iškovojęs Ispanijos taurę. Pastaruosius du sezonus, tai padarė stovėdamas prie "Barcos" vairo, o 2001, 2003 ir 2013 metais triumfavo būdamas krepšininku.

Rytoj paaiškės "Barcos" varžovas Ispanijos taurės ketvirtfinalyje

2023-01-22
Jau rytoj (sausio 23 d.) Badalonoje burtų keliu paaiškės Ispanijos Karaliaus taurės ketvirtfinalių poros.

Vasario mėnesį kartu su Barselonos komanda dėl pirmojo šių metų trofėjaus kovos Madrido "Real", Tenerifės "Lenovo", Vitorijos "Baskonia", Malagos "Unicaja", Las Palmo "Gran Canaria", Badalonos "Joventut" ir Valensijos "Basket" ekipos.

Po pirmojo ACB lygos reguliariojo sezono rato pirmąsias keturias vietas užėmusios komandos ("Real", "Barca", "Lenovo" ir "Baskonia") sudarys pirmąjį burtų krepšelį. Tai reiškia, kad visos šios ekipos ketvirtfinalyje nesusitiks.

Madrido "Real" klubas tapęs lyderiu įpusėjus Ispanijos lygos sezonui užsitikrino ir galimai papildomą poilsio dieną tarp taurės varžybų ketvirtfinalio ir pusfinalio rungtynių.

Šių metų Karaliaus taurės turnyras vyks vasario 16-19 dienomis Badalonoje.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo paskutinias dvi Ispanijos taures ir sieks apginti titulą.

"FC Barcelona" - "Surne Bilbao" |2023.01.22| (FOTO-3)

Š.Jasikevičius: "Tai yra praėjusių metų Rokas"

Šarūnas Jasikevičius po pergalės prieš Bilbao ekipą pabrėžė komandos atsipalaidavymą po ilgosios pertraukos:

"Per daug atsipalaidavome po pertraukos, kaip mums nutiko ir kitais kartais, o varžovas taip pat buvo geras. Jie turi gerą sezoną, jie žino ką žaidžia ir turi savo ginklus."

Lietuvis taip pat paneigė faktą, kad šioms rungtynėms turėjo įtakos pergalė prieš "Baskonia" ir kitą savaitę laukianti "El Clasico" dvikova:

"Barcoje" jokios rungtynės nepaliekamos šiaip sau, jos visos svarbios. Tai buvo rungtynės kovojant dėl pirmosios vietos taurės varžybose, kuri mums duotu papildomą poilsio dieną, o dabar esame palikti kitų rankose traukiant burtus." - sakė Šaras.

Apie Jokubaitį: "Tai yra praėjusių metų Rokas. Veržlus ir agresyvus, jis suteikia mums progas užbaigti atakas iš po krepšio. Šiandien jis sužaidė dar vienas geras rungtynes. Jis daug prisidėjo ir jau nemažai rungtynių paeiliui, kai žaidžia gerai ir jis turi, tai tęsti nes mes į jį dedame daug vilčių."

Apie Nnaji: "Jis prisideda, šiandien atlikdamas šiek tiek Vesely vaidmenį gynyboje, jis buvo labai solidus. Su kiekvienomis rungtynėmis jis jaučiasi vis patogiau, bet reikia būti labai kantriems su juo." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai pergale baigė pirmąjį ACB lygos ratą

Barselonos krepšininkai pergale baigė pirmąjį ACB lygos reguliariojo sezono ratą.

Katalonai "Palau Blaugrana" arenoje 88:78 įveikė "Surne Bilbao" ekipą ir įpusėjus Ispanijos lygos sezonui turi savo sąskaitoje 14 pergalių ir 3 pralaimėjimus.

Po šio turo paaiškės ir visos Ispanijos Karaliaus taurės dalyvės, o rytoj burtai nulems ketvirtfinalio poras.

Kitą savaitę Šaro laukia "El Clasico" mūšis Madride, o savaitgalį keliaus į Žironą.

Barselonos "FC Barcelona": Nicolas Laprovittola 20, Jamesas Nnaji 16, Rokas Jokubaitis 14, Alexas Abrinesas ir Nikola Mirotičius 9, Sertačas Šanli ir Tomašas Satoransky 6 taškai; 

Bilbao "Surne Bilbao": Adamas Smithas 16, Alexas Reyesas 11, Emiras Sulejmanovičius ir Francisas Alonso 9, Nikola Radičevičius ir Ludde Hakansonas 8, Jeffas Withey 5, Denzelis Anderssonas, Xavi Rabaseda ir Michale'as Kyseras 4 taškai;

ACB lygos pirmojo rato pabaiga: "Barcos" kova dėl papildomos poilsio dienos

2023-01-21
Šį savaitgalį Ispanijos lygoje bus sužaistas paskutinis pirmojo reguliariojo sezono rato turas po kurio paaiškės visi Karaliaus taurės dalyviai.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai jau turi užsitikrinę vietą taurės varžybose, tačiau paskutinėse rato rungtynėse kovos dėl papildomos poilsio dienos.

Jeigu "Barca" po pirmojo ACB lygos rato bus pirmoje vietoje, tuomet Ispanijos Karaliaus taurės varžybose tarp ketvirtfinalio ir pusfinalio turės laisvą dieną.

Tuo tarpu katalonų varžovui sekmadienį motyvacijos kovoti taip pat netruks. Bilbao ekipa kovoja dėl paskutinių dviejų likusių bilietų į turnyrą. Tačiau baskų klubui reikia ne tik pergalės prieš Barselonos ekipą, tačiau ir Valensijos komandos pralaimėjimo.

Ispanijos Karaliaus taurės kovos šiais metais vasario 16-19 dienomis vyks Badalonoje.

Šį pirmadienį bus ištraukti burtai, kurių metu visos aštuonios komandos sužinos savo varžovus ketvirtfinalyje.

Š.Jasikevičius: "Mūsų suolelis jau mėnesį žaidžia labai aukštame lygyje"

2023-01-20
Šarūnas Jasikevičius po pergalės Vitorijoje liko patenkintas auklėtinių žaidimu, bei gyrė R.Jokubaitį ir vis didesnį atsarginių žaidėjų suolelio indelį:

"Tai buvo sunkios rungtynės ir mes to tikėjomės. Jie turi puikią komandą ir mums teko padirbėti. Esu patenkintas pergale. Buvome solidūs gynyboje ir puolime, bei noriu pasveikinti vaikinus už pastangas rungtynėse. Jokubaitis ir Satoransky sužaidė geras rungtynes.

Roko žaidimas jau mėnesį laiko kylą aukštyn ir tai svarbu dėl energijos, kurią jis mums duoda ir dėl to, kad gali išpręsti kai kurias situacijas. Tikimės, kad jis bus nuoseklus ir antroje sezono dalyje.

Mūsų atsarginis suolelis jau mėnesį žaidžia labai aukštame lygyje. Tai jau trečioji pergalė prieš "Baskonia", bet nemanau, kad tuo pasitenkinsime. Mes juos nugalėjome paskutinėmis minutėmis ir visada prieš juos kentėjome iki galo. Jie labai geri, žaidžia labai patrauklų krepšinį ir malonu juos stebėti." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Vitorijoje laimėjusi "Barca" trečią kartą įveikė baskus

2023-01-19
Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai po pralaimėjimo praėjusią savaitę Eurolygos čempionanams nuskynė pergalę Vitorijoje.

Barselonos krepšininkai išvykoje 85:78 palaužė "Baskonia" ekipą ir įsirašė 13-ąją pergalę Europiniame fronte.

Tai buvo jau trečioji katalonų pergalė prieš baskus šiame sezone.

Kitą savaitę Eurolygoje laukia "El Classico", o šį savaitgalį ACB lygoje namų mačas su Bilbao komanda.

"Barca" penkiais tritaškiais pradėjo rungtynes (7:15). Baskai kėlinio pabaigoje turėjo įgiję nedidelę persvarą, tačiau Jokubaičio 4 iš eilės pelnyti taškai išlygino rezultatą (28:28).

Įpusėjus antrajam kėliniui Higginsas dvitaškiu padidino Barselonos ekipos pervarą iki 8 taškų (32:40), o Nnaji dėjimu iki dviženklio skaičiaus (32:42). Po pirmos mačo pusės 40:47 pirmavo Šaro auklėtiniai.

Ketvirtajame kėlinyje baskai vedami Sedekerskio ištirpdė katalonų persvarą iki minimumo (63:64).

Sužaidus 4 min. ketvirtajame kėlinyje Šaras buvo nubaustas technine pražanga (67:74), o įpusėjus ketvirtčiui Satoransky tolimu metimu atstatė "Barcai" dviženklę persvarą (67:77). Baskų du tritaškiai likus žaisti minutę sumažino atsilikimą iki 5 taškų (78:83). Likus žaisti 20 sek. Jokubaitis realizavo baudas ir įtvirtino pergalę 78:85.

Vitorijos "Baskonia": Tadas Sedekerskis 16, Daultonas Hommesas 12, Rokas Giedraitis 11, Darius Thompsonas ir Maikas Kotsaras 10, Markusas Howardas 7, Vanja Marinkovičius ir Stevenas Enochas 6 taškai;  

Barselonos "FC Barcelona": Nikola Mirotičius 15, Rokas Jokubaitis 13, Tomašas Satoransky 11, Nikola Kaliničius 9, Sertačas Šanli 8, Oscaras Da Silva 7, Nicolas Laprovittola ir Cory Higginsas 6, Jamesas Nnaji 4, Mike'as Tobey ir Alexas Abrinesas 3 taškai;

Instagram: 😱😂

Šaras prieš dvikovą su baskais: "Jų padėtis tiek ACB lygoje, tiek Eurolygoje viską pasako"

2023-01-18
Barselonos krepšininkų rytoj laukia baskų išbandymas Eurolygoje. Prieš šią dvikovą Šarūnas Jasikevičius teigė, kad galima laukti kažko panašaus į rungtynes su "Anadolu Efes":

"Bus šiek tiek panašu į rungtynes su "Efes". Kai prastai pradedi, jie iškart įgija 12 taškų pranašumą. Turi mokėti aukotis ir kaip pasinaudoti savo ginklais. Buesoje už klaidas bus mokama brangiai." sakė treneris.

Lietuvis pažymėjo Vitorijos ekipos stabilumą ir puikų puolimą:

"Jie visą sezoną buvo aukštame lygyje, yra labai pastovūs. Žaidžia gerą krepšinį. Labai gerai puola, sunku sustabdyti. Čia mes juos įveikėme abiejose rungtynėse, tačiau jų padėtis turnyrinėje lentelėje tiek ACB, tiek Eurolygoje viską pasako."

Reikia geriau gintis. Dvejose rungtynėse su jais mums nepavyko to daryti nuosekliai, ypač greitų atakų metu. Jiem, tai puikiai sekasi, bet prieš mus įmetė dar daugiau. Tai taip pat susiję su kamuolio branginimu ir gerų sprendimų priėmimu." - kalbėjo Šaras.

Apie Markusą Howardą: "Mačiau jo rungtynių žaidžiant Denveryje, jis buvo vaikinas, kuris pelnė daug taškų, bet aš jo gerai nepažinojau. Gali pastebėti, kad jis labai lengvai pelno taškus. Jis vienas iš tų žaidėjų, kuris gali pakeisti rungtynes ir mums reikia geros gynybos prieš jį ir daug pagalbos."

Apie "Barcos" bėdą: "Mes daug kalbėjome apie, tai kodėl negalime žengti kito žingsnio. Tai susikaupimo ir ambicijų reikalas. Mūsų gynybos skaičiai vieni geriausių Eurolygoje, bet klaidos ir kova dėl kamuolių bus labai baudžia. Antrosios atakos mus žudo ir turi padaryti daugiau taktinių pražangų, kad neleistum pelnyti lengvų taškų."

Apie Satoransky situaciją: "Jis pasiruošęs keliauti, pamatysime. Jis šiek tiek treniravosi su komanda ir turi po truputi integruoti į dinamiką." - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Š.Jasikevičius: "Antroje rungtynių pusėje buvome solidūs"

2023-01-15
Šarūnas Jasikevičius po pergalės Mursijoje liko patenkintas komandos žaidimu ir teigė, kad tai buvo solidžios rungtynes:

"Trečiose rungtynėse per penkerias dienas vistiek yra svarbu laimėti. Bet antroje rungtynių pusėje buvome solidūs.

Kai kuriose situacijose mums buvo sunku, bet solidžiai gynėmis ir akivaizdžiai pavyko apsiginti nuo jų tritaškių metimų, ypač McFadden'o ir Jelineko.

Daug kentėjome dėl atšokusių kamuolių, bet manau, kad tai pelnyta ir labai svarbi pergalė, nes nėra lengva žaisti trejas rungtynes per penkerias dienas.

Neįėjome į rungtynes lengvai, bet antroje dalyje radome žmonių, kurie gali padaryti skirtumą. Iš pradžių Janas, o tada Laprovittola su tritaškiais, kurie buvo labai svarbūs." - kalbėjo Š.Jasikevičius.