NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Šaras Barselonoje: 10 įsimintiniausių momentų

2012-07-26
Genijus grįžo, taip acb.com svetainė pavadino Šarūno Jasikevičiaus sugrįžimą į Barseloną. Lietuvis Katalonijoje žaidė 2000-2003 metais. Ispanijos lygos oficialus puslapis apžvelgia 10 įsimintiniausių įžaidėjo momentų per jo karjerą Barselonos komandoje.

1. Lemiamas metimas 2003-ųjų finalo serijoje. 2003-ųjų Liepos 19 dieną pirmose Ispanijos lygos rungtynėse prieš Valensijos "Pamesa" lietuvis tapo mačo didvyriu. Likus žaisti 50 sekundžiu jis įsmeigė tritaškį, o vėliau ėmėsi iniciatyvos ir pataikė pergalingą dvitaškį 76-74 taip išvesdamas katalonus finalo serijoje iki 3 pergalių į priekį 1:0.

2. Paskutinės rungtynės ir pirmasis MVP titulas. Praėjus keletai dienų po pergalingo metimo pirmose 2003-ųjų finalo rungtynėse Šarūnas Jasikevičius vedė savo komandą trečiajame mače pelnęs 15 taškų ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus. Barselono laimėjo seriją 3:0 ir susigrąžino Ispanijos čempionų titulą, tuo tarpu lietuvis buvo pripažintas naudingiausiu finalo serijos žaidėju (15 taškų, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 14 naudingumo balų per rungtynes). Tai būtų buvusios paskutinės Šaro rungtynės Barselonoje, tačiau po 9 metų pertraukos jis sugrįžo.

3. Du pergalingi metimai iš eilės.  Tik keletui žaidėjų yra pavykę pataikyti pergalę atnešusį metimą Eurolygos Top16 etape, o tuo labiau du kartus iš eilės. Jasikevičius tai padarė 2002-ųjų kovą. Pirmiausia Pezare (Italija) pataikė dvitaškį atnešusį pergalę Barselonai 88-87, o jau kitose rungtynėse įsmeigė pergalingą tritaškį Palau Sant Jordi arenoje į Trevizo "Benetton" krepšį 75-73.

4. Pirmasis Eurolygos titulas. 2003-ųjų Gegužės 11 dieną laimingesni už Šarūną Jasikevičių buvo vos keli žmonės. Įžaidėjas tą vakarą pirmą kartą tapo Eurolygos čempionu, o finalo ketvertas vyko Barselonoje, kuriai taip pat buvo pirmasis Eurolygos titulas klubo istorijoje.

5. Devyni taškai į "Olympiacos" krepšį. Barselona 2003 m. žaidė lemiamas rungtynės Top16 etape dėl patekimo į finalo ketvertą prieš Pirėjaus "Olympiacos". Komandos žaidė Palau Sant Jordi arenoje ir likus žaisti 2 minutes graikai buvo priekyje 75-68, o Gregoras Fučka ir Dejanas Bodiroga dėl penkių pražangų sėdėjo ant suolelio. Tuomet Šarūnas Jasikevičius pelnė 9 taškus iš eilės ir tapo rungtynių didvyriu avėrusiu Barselonai duris į finalo ketvertą 80-77. Be šios pergalės katalonai nebūtų laimėję Eurolygos.

6. Pau Gasolio pabaiga. Pirmasis Šarūno Jasikevičiaus sezonas Barselonoje bus prisimintas kaip "Pau Gasolio", tačiau kaip Ispanijos lygos finalas parodė Šaras nebuvo toli nuo ekipos lyderio, kuris finaluose pelnė 49 taškus prieš Pau 51 tašką. Pirmose finalo rungtynėse prieš "Real" Jasikevičius pelnė 13, antrose - 18, o trečiose taip pat 18 taškų.

7. Puikus pergalės neatnešęs pasirodymas Vitorijoje.  Po dviejų iš eilės pergalingų metimų Eurolygos Top16 etape Šarūnas Jasikevičius buvo pasiruošęs nukautuoti "Tau Ceramica" komandą 2002-ųjų Ispanijos taurės finale. Lietuvis tuomet pelnė 28 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 30 naudingumo balų, tačiau Elmeris Bennettas likus žaisti 15 sekundžių išvedė Vitorijos ekipą. Š.Jasikevičius turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau paskutinis tolimas metimas skriejo pro šalį.

8. Ispanijos taurės varžybos Valensijoje. Po metų Šarūnas Jasikevičius į Ispanijos taurės varžybas sugrįžo su dar geresniu pasirodymu. 13, 19 ir 17 tiek taškų lietuvis pelnė per ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo rungtynes. Tačiau įsimintiniausias buvo pusfinalis prieš "Unicaja"  kuomet Barselona atsilikinėjo 60-71 ir vedami Jasikevičiaus ir Bodirogos atsigavo ir patiesė Andalūzus. Lietuvis pelnė pergalingus taškus, o katalonai žengė į finalą.

9. Nepagerintas rekordas, 13 klaidų. Šarūnas Jasikevičius yra pasiekęs ACB lygos rekordą, kuris iki šių dienų lieka nepagerintas, tačiau tai neitin malonus rekordas - 13 klaidų. 2000-ųjų gruodžio 16 dieną šį rekordą lietuvis pasiekė prieš Sevilijos "San Fernando" komandą. Tą dieną Šaras pelnė 11 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o komanda pralaimėjo 67-72. Tiesa per kitas 118 rungtynių Ispanijos lygoje Jasikevičius niekada nepadarė daugiau klaidų nei 6-ias.

10. Geriausios rungtynės. Savo geriausias rungtynes Šarūnas Jasikevičius sužaidė 2002-ųjų metų Balandžio 6 dieną prieš Valensijos "Pamesa" komandą. Lietuvis tada pelnė 31 tašką (5/7 dvitaškiai, 5/7 tritaškiai, 6/6 baudos), atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 40 naudingumo balų. Šaras taip pat atliko vieną įspūdingiausią epizodą ACB lygoje pelnęs taškus apsisukęs ore 360 laipsnių kampu.

0 comments:

Rašyti komentarą