NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Balandžio 24 d. Monake startuoja Eurolygos atkrintamosios varžybos
*Balandžio 26 d. Antrasis Eurolygos ketvirtfinalio serijos mačas
*Balandžio 18 d. bus sužaistas nukeltas mačas su "Besiktas".

Šaras vs Xavi: trenerio karjeroje sekasi geriau, nei krepšininko

2021-04-18
Jau kitą savaitę aštuonios stipriausios Eurolygos komandos pradės atkrintamųjų varžybų kovas.

Šarūno Jasikevičiaus ir Barselonos komandos laukia gerai pažįstamas Xavi Pascualis.

X.Pascualis beveik dešimtmetį treniravo "Barcą", o 2012/2013 metų sezone jo auklėtiniu buvo ir pats Š.Jasikevičius. Kartu iškovojo Ispanijos taurę, šalies pirmenybėse užėmė antrąją vietą, o Eurolygoje nukeliavo iki finalo ketverto ir liko ketvirti.

Šaro atstovaujamos komandos prieš Xavi (vyriausiąjį trenerį) yra susidūrusios 17 kartų ir iš jų tik 6-erios rungtynės baigėsi lietuvio pergalėmis.

Per savo krepšininko karjerą Šaras tik 1 kartą yra įveikęs Pascualio treniruojamą ekipą. Tai įvyko 2010-aisiais Vilniuje, kuomet "Lietuvos rytas" sensacingai 88:87 parklupdė "Barcą". Įžaidėjas šiose rungtynėse surinko dvigubą dublį - 11 taškų ir 10 rez. perdavimų.

Šaro dvigubas dublis Vilniuje prieš Xavi treniruojamą "Barcą":
 

Šaro ir Željko Obradovičiaus laikais Atėnų "Panathinaikos" komandoje žaliesiems nė karto nepavyko laimėti prieš strategą iš Ispanijos būnant vyriausiuoju treneriu (5 pralaimėjimai). Net ir 2008/2009 metų sezone, kuomet PAO tapo Eurolygos čempione.

Tiesa 2007/2008 metų sezone Xavi būnant "Barcelona" komandos asistentu "Panathinaikos" komanda abu kartus įveikė katalonus.

Pirmoji Šaro akistata prieš Xavi:
 

Šarui baigus krepšininko karjerą ir tapus Gintaro Krapiko asistentu "Žalgirio" komandoje įveikti X.Pascualį pavyko tik vieną kartą per ketverias rungtynes.

Šaro triumfas prieš Xavi (2017.03.09)
2016/2017 metų sezone įvyko pirmoji Šaro kaip vyriausiojo trenerio dvikova prieš Xavi. Kaune vykusiose rungtynėse 64:58 triumfavo lietuvio vadovaujamas "Žalgiris", kuris įveikė Atėnų "Panathinaikos" komandą.

Po šių rungtynių įvyko dar šešerios tarpusavio akistatos per kurias treneriai pasidalino po tris pergales. Tiesa šio sezono pirmose "Barcos" rungtynėse Sankt Peterburge Šaras dėl COVID-19 netreniravo Katalonijos klubo.


Šaro dvikovos prieš Xavi:



0 comments:

Rašyti komentarą