NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Balandžio 24 d. Monake startuoja Eurolygos atkrintamosios varžybos
*Balandžio 26 d. Antrasis Eurolygos ketvirtfinalio serijos mačas
*Gegužės 1 d. ketvirtfinalio serija keliasi į Stambulą.

Š.Jasikevičius: "Patekimas į finalo ketvertą reikalauja kovos iki kol nebegali pastovėti ant kojų"

2021-04-30
Barselonos krepšininkai nepasinaudojo pirmuoju šansu patekti į Eurolygos finalo ketvertą, o antradienį jau lauks žūtbūtinė kova.

Šarūnas Jasikevičius kalbėjo, kad norint patektį į finalo ketvertą reikia atiduoti visą save: "Vienas dalykas yra paruošti save, o visai kas kita išeiti ir sunkiai kovoti. Patekimas į finalo ketvertą reikalauja kovos iki kol nebegali pastovėti ant savo kojų."

Atsakomybę dėl pralaimėjimo ketvirtose ketvirtfinalio serijos rungtynėse prisiėmęs Šaras tvirtino, kad viską bandys pakeisti Barselonoje:

"Sveikinimai Xavi ir "Zenit" komandai. Akivaizdu, kad tai buvo vienintelė komanda, kuri nuo pirmos akimirkos išėjo kovoti. Tai buvo vienintelė komanda, kuri pasiūlė tinkamą fiziškumą ir žinoma nusipelnė pergalės. Kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę, nes nesugebėjau tinkamai paruošti komandos. Bandžiau savo darbą atlikti kaip įmanoma geriau ir pasakyti žaidėjams kaip "Zenit" bandys išeiti į rungtynes. Tai komanda su charakteriu, puikiais žmonėmis, turi kovotojų dvasią ir nieko neatiduos už dyką. Akivaizdu, kad kaip treneris neatlikau savo darbo gerai. Tai mano atsakomybė ir bandysiu lemiamose rungtynėse Barselonoje perteikti savo žaidėjams viską daug geriau. Man kaip treneriui labai skaudu pralaimėti pirmąjį kėlinį padarant tik tris pražangas ir pralaimėti kovą dėl kamuolių atkovojant 14 kamuolių mažiau." - kalbėjo lietuvis.

"Barcos" treneriui skaudu, kad atkrintamosiose varžybose jo komanda pralaimi rungtynes dar joms neprasidėjus: "Dabar krepšinis labai greitas, niekada nežinai kaip viskas gali pasikeiti. Nuo pat pradžių buvome blogoje dynamikoje, manau kad atlikome keletą spurtų ir galėjome pakeisti eigą, bet... Skaudžiausias dalykas, kad atkrintamosiose varžybose pralaimime kovą dar jai neprasidėjus. Mūsų pasiruošimas, mokėjimas save paruošti rungtynėms ir man kaip treneriui tai skaudžiausia."

Š.Jasikevičiui taip pat sunku įtikinti auklėtinius "Zenit" komendos pajėgumu šiame sezone: "Aš nežinau kodėl pirmose serijos rungtynėse per pirmąją pusę praleidome 48 taškus, nežinau kodėl šiandien atidavėme 25 taškus prasižengdami tris kartus. Pasakysiu dar kartą, labai gerbiu "Zenit" komandą ir kaip ji žaidžia šiame sezone. Kaip treneris aš nepadarau savo darbo, nes mano žaidėjai netiki manimi, kad "Zenit" tokie geri."

Apie blogiausią scenarijų negalvojantis Šaras tikino, kad lemiamose rungtynėse reikės atiduoti visą save: "Mes dar nepralaimėjome, turime galimybę viską pakeisti. Visą sezoną kovojome dėl namų aikštelės pranašumo. Susimovėme pirmose rungtynėse, trečiose sugrįžome, turime išeiti ir kovoti negalvojant kas gali nutikti. Visada jei tokie dalykai nutinka bus atsakomybės. Svarbiausia kovoti ir atiduoti visą save aikštelėje."

0 comments:

Rašyti komentarą