NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 13 d. Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaiga.
*Gegužės 24-26 d. Eurolygos finalo ketvertas Berlyne.

Pau Gasolis baigė krepšininko karjerą

2021-10-05
Ispanijos krepšinio legenda Pau Gasolis baigia krepšininko karjerą. Apie tai katalonas pranešė antradienį surengtoje konferencijoje, kurioje dalyvavo ir Šaras.

P.Gasolis savo karjerą pradėjo 1998-aisiais atstovaudamas savo gimtojo miesto "FC Barcelona" komandą. Katalonijoje aukštaūgis praleido trejus metus, o paskutinį sezoną prieš persikeliant į NBA rungtyniavo kartu su Šarūnu Jasikevičiumi (2000/2001 m. sezonas).

2001-aisiais metais P.Gasolis NBA naujokų biržoje trečiuoju šaukimu buvo pašauktas Atlantos "Hawks" komandos. Tačiau šie išmainė šaukimo teises į Memfio "Grizzlies" ekipą.

Ispanas jau pirmaisiais metais už Atlanto rinkdavo po 17,6 taško, atkovodavo po beveik 9 kamuolius, blokodavo po 2 varžovo metimus ir atlikdavo po 2,7 rez. perdavimo per rungtynes. Šie rodikliai leido Pau tapti geriausiu lygos naujoku.

2008-aisiais metais katalonas mainų būdu atsidūrė Los Andželo "Lakers" ekipoje ir suvienyjęs jėgas su Kobe Bryantu dukart tapo NBA čempionu (2009 ir 2010 m.).

Vėliau Pau karjera NBA lygoje pakrypo į Čikagą, San Antonijų ir Milvokį.


Paskutine krepšininko karjeros stotele tapo gimtoji Barselona. Čia Gasolis prisijungė prie Š.Jasikevičiaus treniruojamos "Barcos" ir buvo per plauką nuo Eurolygos čempionų titulo. Katalonai suklupo tik finale. Tiesa Pau galėjo tenkintis iškovotu Ispanijos čempionų titulu.

Ispanijos vyrų rinktinė Pau Gasolio eroje išgyveno aukso amžių. Ispanų legenda su nacionaline komanda iškovojo net 11 medalių. Pau savo kolekcijoje turi pasaulio čempiono titulą (2006 m.), tris Europos čempionato aukso medalius (2009, 2011 ir 2015 m.), du sidabro (2003 ir 2007 m.) ir du bronzos apdovanojimus (2001 ir 2017 m.).

Pau dalyvavo net penkeriose vasaros Olimpinėse žaidynėse, tačiau olimpinio aukso taip ir neiškovojo. Tiesa savo kolekcijoje turi Pekino ir Londono olimpinių žaidynių sidabro medalius, bei 2016-aisiais iškovotą bronzos medalį.

Šią vasarą Tokijo Olimpinėse žaidynėse Pau su Ispanijos rinktine pasiekė ketvirtfinalį ir ten nusileido JAV komandai. Po šių rungtynių ispanas paskelbė apie karjeros pabaigą nacionalinėje komandoje.


Pau Gasolis itin aktyvus ir už krepšinio aikštelės. 2003-aisiais metais jis buvo paskirtas UNICEF ambasadoriumi, o 2013-aisiais metais kartu su broliu Marcu įsteigė "Gasolių fondą", kuriuo skatina sveiką gyvenseną.

2018-aisiais metais P.Gasolis viešame laiške pasisakė už lygybe sporte gindamas moterų, kaip trenerių vaidmenį NBA lygoje ir pritarė Becky Hammon į NBA trenerės postą.

2019-aisiais metais Pau ištekėjo už Catherine McDonnel, o praėjusių metų rugsėjį susilaukė pirmagimės Elisabetos. Antrasis Gasolių dukros vardas - Gianna, kurį jai suteikė Kobe Bryanto dukros garbei, kuri kartu su tėčiu 2020-aisiais žuvo.

0 comments:

Rašyti komentarą