NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Aštuntfinalio varžovas - Kinija

2010-09-04
Jau šiandien Stambule prasidės pirmosios Pasaulio krepšinio čempionato aštuntfinalio kovos. Tiesa Lietuviams dar gerokai reiks palaukti savosios kovos. Mūsų šalies rinktinė aštuntfinalyje susitiks su Kinijos nacionaline rinktine. Rungtynės įvyks antradienį 18:00 val. Lietuvos laiku.

Šių dviejų rinktinių kelias į Pasaulio čempionato atkrintamąsias buvo labai skirtingas. Lietuviai grupėje iškovojo visas penkias pergales įveikdami Naująją Zelandiją, Kanadą, vėliau sensacingai perkludė Pasaulio čempionus Ispanus, tada sekė pergalė prieš Prancūzus ir galiausiai grupės varžybas užbaigė prieš Libano rinktinę.

Tuo tarpu Kinijos rinktinės patekimas į aštuntfinalį galime pavadinti stebūklu. Kinijos rinktinė čempionatą pradėjo pralaimėjimu Graikijos rinktinei po labai atkaklios kovos, vėliau sekė pergalė prieš Dramblio Kaulo Kranto rinktinę. Kaip vėliau paaiškėjo tai buvo jų vienintelė pergalė ir ji atvėrė kelią į tolimesnį etapą. Po pergalės sekė trys pralaimėjimai iš eilės nusileista Puerto Riko, Rusijos ir Turkijos rinktinėms. Kelialapį į aštuntfinalį Kinijos rinktinei padovanojo Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai, kurie paskutinėse grupės varžybose įveikė Puerto Riko krepšininkus ir juos paliko už keturių stipriausių grupės komandų.

Neabejotinas Lietuvos rinktinės lyderis yra Linas Kleiza kuris per rungtynes vidutiniškai pelno po 17.4 taško ir atkovojo po 6.8 kamuolius. Varžovai taip pat turi vieną akivaizdų lyderį savo komandoje, tai Yi Jianlianas. Po grupės varžybų jis yra trečias pagal rezultatyvumą visame čempionate pelno po 22.5 taško per rungtynes. Maža to jis dar pirmauja čempionate pagal atkovotus kamuolius vidutiniškai nusiima po 9.8 kamuolius. Tiesa šis žaidėjas nesulaukia didelės pagalbos iš komandos draugų, tad sustabdžius šį žaidėją atsirastų didelės spragos varžovų gynyboje ir puolime.

Lietuvos rinktinės akistatos su Kinijos ekipa tarptautiniuose turnyruose pranašauja gana lengvą pergalę mūsų šalies rinktinei. Su savo būsimaisiais varžovais aštuntfinalyje mes per visą krepšinio istoriją nuo nepriklausomybės laikų buvome susitikę 5 kartus ir visus juos Olimpinėse žaidynėse (1992. 1996. 2000, 2004, 2008), bei visus penkis kartus lengvas pergales iškovodavo Lietuvos rinktinė. Pirmą kartą šios ekipos susitiko 1992-ųjų metų Barcelonos olimpinių žaidynių pirmose grupės varžybose, tada Lietuva sutriuškino savo varžovus rezultatu 112-75. Lietuviai tada pasidabino bronzos medaliai, o kinai liko paskutiniai dvylikti. Antroji akistata 1996-ųjų metų Atlantos Olimpinėse žaidynėse. Tai buvo paskutinės grupės varžybos ir Lietuviai sutriuškino kinus rezultatu 116-55, mūsų rinktinė tada vėl laimėjo bronzos medalius, o Kinija liko aštuntoje vietoje. Po keturių metų 2000-ųjų Sidnėjaus Olimpinėse žaidynėse Lietuviai vėl susitiko su Kinija, tada buvo iškovota pergalė rezultatu 82-66, tai mažiausias skirtumas kokius buvo iškovota pergalė prieš Kinijos nacionalinę rintinę. Lietuva vėl užkopė ant trečios vietos pakilos, o Kinija tenkinosi dešimtąją vieta. 2004-ųjų metų Atėnų Olimpiadoje šias dvi ekipas suvedė į varžybų ketvirtfinalį, Lietuviai šventė pergalę rezultatu 95-75. Mūsų šalies rinktinė tada liko ketvirtoje vietoje, o Kinija aštuntoje. Paskutinį kartą mes su Kinijos rinktine žaidėme 2008-ųjų metų Pekino Olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje. Nors kinai dėjo daug vilčių šiose Olimpinėse žaidynėse, kurios vyko jų šalyje, tačiau kelia link medalių jiems pastojo būtent Lietuva, kuri įveikė varžovus rezultatu 94-68. Lietuviai kaip prieš ketverius metus liko ketvirtoje vietoje, o kinai aštuntoje.

Šios aštuntfinalio poros nugalėtojas ketvirtfinalyje susitiks su Argentina-Brazilija aštuntfinalio poros laimėtoja.

0 comments:

Rašyti komentarą