NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Varžovas kovoje dėl bronzos - Serbija

2010-09-12
Lietuvos vyrų rinktinė šiandien Stambule sužais paskutines Pasaulio čempionato rungtynes, tačiau, tai nebus paprastos rungtynės, o kovosime dėl medalių. Vakar pusfinalyje nusileidę amerikiečiams šiandien kovoje dėl bronzos susitiks su Serbijos rinktine. Serbai vakar po dramatiškos kovos nusileido šeimininkams turkams. Rungtynės dėl trečios vietos prasidės 19:00 val. Lietuvos laiku.

Serbijos rinktinė šiame čempionate parodė tikrai tvirtą charakterį ir palaužė ne vieną stiprų varžovą, kad galėtų kovoti dėl Pasaulio čempionato  apdovanojimų. Serbijos rinktinė grupės varžybas pradėjo triuškinančia pergale prieš Angolą, tačiau kitą dieną jau nusileido Vokietijos rinktinei tiesa tik vienu tašku. Po to krito Jordanijos ir Australijos rinktinės, o mačą dėl pirmos vietos grupėje su Argentina taip  pat laimėjo serbai. Aštuntfinalyje Serbijos nacionalinė rinktinė susitiko su Kroatija, šią atkaklią kovą vienu tašku laimėjo serbai. Ketvirtfinalyje jie sensacingai parklupdė Pasaulio čempionus Ispanus, tačiau pusfinalyje turėjo pripažinti Turkijos rinktinės pergalę.

Serbijos rinktinė yra jauniausia šiame Pasaulio čempionate, tad ir vieno ryškaus lyderio jie neturi. Net keletos serbų pelnomas taškų vidurkis yra panašus. Vis  dėlto rezultatyviausiai žaidžia serbų veteranas Nenadas Kirstičius jis pelno po 15.2 taško per rungtynes. Antras pagal rezultatyvumą yra Milošas Teodosičius šis renka po 11.7 taško ir atlieka po 5.8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Pagal pastarąjį rodiklį jis yra antras visame Pasaulio čempionate. Duško Savanovičius renka po 11.6, Marko Kešeljis po 11, Novica Veličkovičius po 10.5, o Aleksandaras Rasičius po 9.8 taško per rungtynes.

Tarptautiniuose turnyruose mūsų šalies rinktinė su Serbija yra žaidusios septynis kartus. Dvi pergales iškovojo Lietuviai, o penkis kartus serbai. Ankščiau dvikovos tarp Lietuvos ir tuometinės Jugoslavijos būdavo itin principingos, tai šalys kurios turi vienas geriausių krepšinio mokyklas visame Pasaulyje. Pirma kart su Tuometine Jugoslavija mūsų rinktinė susitiko 1995-ųjų metų Europos čempionato grupės rungtynėse. Tą kart pergalę šventė varžovai 61-70. Neilgai trukus tame pačiame Europos čempionate šios dvi ekipos stojo į kovą dėl čempiono titulo. Turbūt dar daugelis pamena tą nelemtą finalą, kurį mes pralaimėjome serbams 90-96. Po metų šios dvi rinktinės susitiko 1996-ųjų metų Atlantos olimpiados pusfinalyje, tačiau ir vėl po labai atkaklios kovos Lietuviai pralaimėjo 58-66. Jau kitais metais vėl teko susidurti su Jugoslavija šį kart 1997-ųjų metų Europos čempionato ketvirtfinalyje, tačiau ir vėl teko nusileisti 60-75. Šarūnas Jasikevičius tą kart taškais nepasižymėjo. Iki kitos dvikovos su Jugoslavija teko laukti tris metus. 2000-ųjų metų Sidnėjaus olimpiados ketvirtfinalyje vėl Lietuvių ir Jugoslavų akistata, tačiau tada jauna Lietuvos rinktinė pagaliau palaužė iki tol niekaip nenugalėtą Jugoslaviją. Šarūno Jasikevičiaus vedama rinktinė 76-63 palaužė Jugoslavus, o Lietuvis buvo vienas iš pergalės kalvių, jis įmetė 18 taškų. Dar po trijų metų šios rinktinės susitiko 2003-ųjų metų Europos čempionato ketvirtfinalyje. Tada Lietuvos rinktinė dar kartą parklupdė vadinamą Serbijos ir Juodkalnijos rinktinę 98-82. Šarūnas Jasikevičius tada įmetė 21 tašką ir atliko net 11 rezultatyvių perdavimų. Paskutinė Lietuvių ir serbų akistata buvo praeitais metais Lenkijoje vykusiame Europos čempionato antrajame etape. Tada Lietuviai turėjjo pripažinti serbų pranašumą rezultatu 79-89.

Šiandien Lietuva turi istorinį šansą pirmą kartą šalies istorijoje pasidabinti Pasaulio čempionato medaliais, tad visi palaikykime Lietuvius!

0 comments:

Rašyti komentarą