NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Ž.Obradovičius paleido Š.Jasikevičių, bet neatsisveikino

2010-09-23
Želimiras Obradovičius Serbijos kalnuose lipdo naująją Graikijos čempionų ekipą. Atėnų „Panathinaikos” treneris neslepia tarp garsių auklėtinių pasigendąs dar vieno – Šarūno Jasikevičiaus.

Geležinis Željko tikrai neabejingas savo ištikimam kariui iš Kauno.

Per tris sezonus, praleistus Atėnuose, Š.Jasikevičius spėjo tapti serbų krepšinio diktatoriaus sėkmės talismanu.

Trys Graikijos čempionų titulai, dvi šalies taurės, pernykštis Eurolygos auksas – priežasčių 50-mečio serbo ir 34 metų lietuvio abipusei simpatijai yra daugiau nei pakankamai.

Vienas garsiausių pasaulio krepšinio strategų Atėnuose skaičiuos jau 12-ąjį sezoną.

Taško dar nepadėjo?

Š.Jasikevičiui ketvirtasis ruduo Graikijoje prasidėjo keistai. Užuot plušėjęs su komanda, jis lieja prakaitą individualiose pratybose.

Nors lietuvis yra sulaukęs ne vieno pasiūlymo iš žinomų žemyno klubų, jis vis dar laukia galutinio „Panathinaikos” vadovų atsakymo.

Kalbėta, kad Š.Jasikevičius gali likti „Panathinaikos” už minimalų sezono kontraktą (150–200 tūkst. eurų), tačiau Graikijos klubui lietuvio neprireikė.

„Mes atsisakėme Š.Jasikevičiaus paslaugų”, – Ž.Obradovičių citavo serbų žurnalistai.

Vis dėlto „Lietuvos ryto” kalbinti Graikijos krepšinio žinovai spėja, kad lietuvis dėl svarių asmeninių aplinkybių, jį laikančių Atėnuose, neskubės atsisveikinti su „Panathinaikos” klubu.

Į Kauną nutarė negrįžti

Graikai žino, kad legionierius rengiasi tėvystei – lietuvis netrukus susilauks pirmagimio su 23 metų širdies drauge Anna Douka.

Kalbama, kad būtent ši graikų gražuolė, įstrigus Š.Jasikevičiaus deryboms su „Panathinaikos”, nepritarė lietuvio idėjai grįžti į gimtąjį Kauną.

„Žalgirio” klubas buvo pateikęs pasiūlymą, o pats įžaidėjas jau rengėsi save išbandyti bent ikisezoninėse žalgiriečių pratybose, bet sandoris neįvyko.

Graikų nuomone, labiau tikėtina, kad Š.Jasikevičius, gimus vaikui ir įsibėgėjus sezonui, dar sykį pamėgins įsilieti į Graikijos čempionų gretas.

Kol kalbos nepatvirtintos faktais, Šaro ateitį gaubia gandai. Ž.Obradovičius paskalomis nesidomi, bet prisipažįsta, kad šiuo metu lietuvio nebėra jo auklėtinių sąrašuose.

Apie lietuvį – tik gerai

– Kokia iš tiesų yra Š.Jasikevičiaus situacija? – „Lietuvos rytas” paklausė Ž.Obradovičiaus.
– Nenoriu skleisti gandų apie Šarūną ar jų komentuoti. Tai ne mano darbas. Viskas vyksta tarp jo ir klubo vadovų.
Tiesa yra tokia, kad rugsėjo 1 d. mes su „Panathinaikos” pradėjome rengtis sezonui. Dabar su 16 krepšininkų dirbu stovykloje Serbijoje. Šarūno čia nėra. Jis – nebe „Panathinaikos” žaidėjas.

– Ar sulaukęs 34-erių lietuvis vis dar pajėgus padėti „Panathinaikos” ar kitiems žinomiems Eurolygos klubams?
– Šaras yra vienas geriausių mano kada nors treniruotų žaidėjų. Sakau tai objektyviai.
Man buvo didelė garbė dirbti su lietuviu ir kartu laimėti tiek daug titulų.
Jei jus domina mano santykiai su Šarūnu, jie puikūs. Jis – šauni asmenybė.

– „Panathinaikos” ekipoje įvyko nemažai permainų. Ar nesibaiminate, kad Atėnų klubas, su kuriuo laimėjote jau keturis Eurolygos čempionų titulus, antrus metus iš eilės liks be finalo ketverto?
– Per vasarą netekome keleto svarbių žaidėjų (serbas Nikola Pekovičius persikėlė į NBA, graikas Vassilis Spanoulis – į Pirėjo „Olympiakos”. – Red.).
Tačiau turiu ir keletą naujokų. Atėjo Romainas Sato iš Sienos „Montepaschi”, du vietiniai aukštaūgiai Kostas Kaimokoglou ir Ianas Vougioukas.
Be to, prisidėjo dar vienas „centras” Aleksandras Maričius iš Belgrado „Partizan”.
Jiems prireiks laiko priprasti prie mano reikalavimų, bet aš nusiteikęs optimistiškai.

– Neseniai Lietuvos rinktinė be Š.Jasikevičiaus galingai pasirodė pasaulio čempionate Turkijoje. Kokį įspūdį jums paliko jauna mūsų šalies komanda?
– Stebėjau mačą dėl bronzos, kuriose įveikėte serbus, ir dar keletą lietuvių rungtynių.
Vaizdas buvo visiškai kitoks nei tas, kurį aš mačiau pernai Europos čempionate Lenkijoje. Turkijoje Lietuvos rinktinė ne tik laimėjo medalius, bet tai padarė demonstruodama įspūdingą žaidimą.

– Bronzinės rinktinės vedlys aikštėje buvo puolėjas Linas Kleiza, jums puikiai pažįstamas iš akistatų su „Olympiakos” praėjusiame Graikijos čempionate. Ar nebandėte šio puolėjo prisivilioti į „Panathinaikos”?
– Linas buvo tikras lietuvių lyderis, dažnai pelnydavęs po 20 ir daugiau taškų.
Vis dėlto aš esu patenkintas savo turimais žaidėjais. Apie kitus kandidatus nesvarstau. Juolab kad didžiausios pergalės pasiekiamos ne vieno žaidėjo, o komandos, jos dvasios dėka.

– Dušano Ivkovičiaus vadovaujama jauna Serbijos komanda taip pat maloniai nustebino daugelį specialistų, tačiau iš planetos pirmenybių ir vėl grįžo be medalių. Gal per kitąmet Lietuvoje vyksiantį Europos čempionatą Serbijos rinktinei vadovausite jūs?
– Jokiu būdu. Ponas Ivkovičius puikiai tvarkosi.
Nematau priežasčių, kodėl jis turėtų palikti rinktinę. Nebent jis pats taip nuspręstų.
Aš esu laimingas „Panathinaikos” klube. Turiu dar dvejų metų galiojančią sutartį. Noriu pabaigti pradėtą darbą.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą