NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[1997] Pirmasis Šaro Europos čempionatas

2011-08-24
Vyriausiam Lietuvos rinktinės žaidėjui 35-erių metų Šarūnui Jasikevičiui šis Europos čempionatas Lietuvoje jau bus šeštasis jo karjeroje. Nuo 1997 metų Lietuvos vyrų rinktinės garbę ginantis įžaidėjas yra matęs ir saldžių pergalių ir skaudžių nesėkmių, tačiau neslepia, kad žaisti už Lietuvą yra nepaprastas jausmas.

Galbūt jam jau 35-eri metai, galbūt tai bus paskutinis Šarūno čempionatas su Lietuvos rinktine, tačiau niekas negali paneigti, kad jis neatiduoda visos širdies krepšinio aikštelėje. Būtent dabar norime Jums priminti Šarūno Jasikevičiaus žingsnius penkiuose Europos krepšinio čempionatuose, o šiandien apie pirmąjį jo turnyrą su Lietuvos rinktine.

1997-ieji Ispanija
Po 1996-ųjų Atlantos olimpinių žaidynių iš rinktinės pasitraukė pagrindiniai ekipos žaidėjai ir lyderiai Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Rimas Kurtinaitis, o trenerio postą apleido ir Vladas Garastas. Naujuoju rinktinės treneriu tapo Jonas Kazlauskas, kuris į rinktinės stovyklą pakvietė Šarūną Jasikevičių, kuris su jaunimo rinktinę jau buvo iškovojęs ne vieną medalį Lietuvai.

Ženkliai atjaunėjusi rinktinė iškeliavo į 1997-ųjų Europos čempionatą Ispanijoje, tačiau kažko daug iš rinktinės niekas ir nesitikėjo. Šarūnas Jasikevičius taip par dar negaudavo ypatingai daug žaidybinio laiko ir tekdavo dažniau sėdėti ant atsarginio žaidėjo suolelio. Vis dėlto įžaidėjas  debiutavo jau pirmose turnyro rungtynėse su Izraeliu, bei prie pergalės pridėjo 2 taškus. Per 9 rungtynes, kurias sužaidė Lietuvos rinktinė Š.Jasikevičius žaidė 7-iose praleido ketvirtfinalio mačą su Jugoslaviją, bei vėliau rungtynes dėl 5-8 vietų prieš Lenkiją.

Lietuva 75-60 Izraelis (2 taškai ir 3 rez. perdavimai)
Lietuva 94-88 Prancūzija (1 taškas ir 3 rez. perdavimai)
Lietuva 76-67 Slovėnija (5 taškai ir  3 rez. perdavimai)
Lietuva 66-73 Graikija (5 taškai ir 4 rez. perdavimai)
Lietuva 93-85 Turkija (2 klaidos)
Lietuva 64-93 Rusija (3 rez. perdavimai)
Lietuva 60-75 Jugoslavija (nežaidė)
Lietuva 76-55 Lenkija (nežaidė)
Lietuva 93-94 Ispanija (13 taškų ir 6 rez. perdavimai)

Geriausias čempionato rungtynes Šarūnas sužaidė paskutinese rungtynese su ispanais dėl 5-6 vietos. Tuomet įžaidėjas per 27 minutes pelnė 13 taškų (1/3 dvitaškis, 2/3 tritaškiai, 5/6 baudos), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus prasižengė, tiek pat kartų perėmė kamuolį ir 3 kartus suklydo.

Visame čempionate Šarūnas Jasikevičius vidutiniškai rinkdavo po 3,7 taško, atkovodavo po 1,6 kamuolio ir atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Šarūnas Jasikevičius čempionate pagal pelnomus taškus užėmė 127-129-ąją vietą, o pagal rezultatyvius perdavimus 15-ąją vietą.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinė 1997-ais metais nukeliavo iki ketvirtfinalio, kuriame nusileido Jugoslavijai ir buvo priversta kovoti dėl 5-8 vietų. Kovoje dėl penktos vietos lietuviai nusileido Ispanijai ir tenkinosi šeštąją vieta, tačiau ši vieta leido rinktinei dalyvauti kitų metų Pasaulio čempionate Graikijoje.

0 comments:

Rašyti komentarą