NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Ryškėja krepšinio rinktinės braižas: žaidimas per Šarūną Jasikevičių ir derinys „du prieš du“

2011-08-22
Draugiškų rungtynių maratone jau ryškėja Lietuvos rinktinės braižas, mano krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas. Anot jo, šių metų komandoje svarbiausia mechanizmo detalė bus Šarūnas Jasikevičius ir žaidimas „du prieš du“.

„Pernai pasaulio čempionate matėme greitą rinktinės žaidimą, kartais galbūt net avantiūrišką. Šiemet braižas kitoks ir žaidėjams reikia laiko prisitaikyti. Ypač prie Š.Jasikevičiaus ir žaidimo „du prieš du“. Jis komandą valdo taip, kaip atrodo racionaliausia, ir žaidėjai po truputį prisitaiko. Komanda tikrai tobulėja. Žaidimas, aiškiai gerėja, atsiranda susižaidimas“, – 15min.lt džiaugėsi R.Paulauskas.

Kad dar turi pakankamai parako, 35-erių Š.Jasikevičius įrodinėja viso pasiruošimo čempionatui metu. Pergalinguose mačuose su ispanais (88:76) ir latviais (95:75) įžaidėjas atliko po 5 rezultatyvius perdavimus, o nesėkme pasibaigusiuose rungtynėse su rusais (80:88) – net 11. Tam Š.Jasikevičiui užteko aikštelėje praleisti vidutiniškai vos po 18 minučių.

„Kitaip, manau, ir būti negali. Visose komandose, kuriose žaidė Š.Jasikevičius – jis buvo lyderis. Tam, manau, jis čia ir yra. Nepamenu čempionato, kuriame jis netemptų rinktinės paskui save“, – įžaidėjo sugebėjimais neabejojo R.Paulauskas.

Š.Jasikevičiaus žaidimą po pergalės prieš Latviją gyrė ir rezultatyviausias to mačo krepšininkas Marijonas Petravičius. „Su juo žaisti labai paprasta. Tereikia pastatyti gerą užtvarą ir jei tai pavyksta, visada žinai, kad kažkas bus: arba kamuolį gaus kampe atsidengęs krepšininkas, arba aukštaūgis po krepšiu“, – kalbėjo 26 taškus į latvių krepšį įmetęs aukštaūgis.

Šaltinis: 15min.lt |Aurimas Tamulionis

0 comments:

Rašyti komentarą