NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Esame labai arti normalaus krepšinio“

2011-08-28
Šarūnas Jasikevičius rungtynių su Gruzija sunkiausiais rinktinei momentais nedvejodamas imdavosi iniciatyvos. Būtent jo devyni iš eilės taškai trečiajame kėlinyje neleido atitrūkti įsibėgėjusiai Gruzijos komandai, o išsilaikę lietuviai paskutiniosiose draugiškose rungtynėse nugalėjo varžovus 88:80.

Šaras pelnė 19 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir buvo naudingiausias rinktinės žaidėjas. Tačiau rinktinės žvaigždė pernelyg nedžiūgavo. „Žaidžiame nesolidžiai“, - po mačo su Gruzija ne kartą kartojo Š.Jasikevičius.

– Šarūnai, kaip vertinate paskutiniąsias rinktinės draugiškas rungtynes? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.
– Nepersilaužėme ir jau kokias 10 dienų to nepadarome. Prieš rungtynes turėjome tokią gerą treniruotę, žaidėme tikrai gerai ir puolime ir gynyboje, gerai dirbome valandą, o šiandien - vėl tas pats. Mano manymu, mes esame labai arti kažkokio normalaus krepšinio, bet dar jo nedemonstruojame. O nedemonstruojame todėl, kad viską kitoms komandoms atiduodame už dyką. 

Dažnai užsižiopsome. Treneris sako neleisk į vidurį, o mes leidžiame į vidurį. Treneris sako uždaryk vieną, mes to neuždarome. Klaidos puolime kartais pasitaiko, bet jau yra toks vidurkis - kiekvienose rungtynėse mes 12-15 taškų atiduodame už dyką, kaip kalėdinę dovaną.

– Kiek komandą išbalansavo traumos?
– Išbalansavo, bet negi dabar tuo pasiaiškinsi? Visi laukia gero žaidimo, visi laukia pergalių, potencialas yra, gerai dirbame, gerai sutariame. Bet nepersilaužiame.

– Į čempionatą nevažiuoja Darjušas ir Mindaugas Lukauskis.
– Koks skirtumas? Jūs diskutuojate mėnesį dėl tų žaidėjų, kurie žais 3-4 minutes per rungtynes. Žinau Darjušą, žinau jo galimybes. Jis geras žaidėjas, bet dabar jį kamuoja traumos. Mindaugas irgi daug atliko, kad čia būtų ir niekas netikėjo, kad jis taip ilgai bus su rinktine. Toks trenerio sprendimas. Be to, žinote, kad 12 krepšininkų nežaidžia.

– Pačiam šiandien geriausios rungtynės per pasirengimą. Pajutote savo metimą?
– Man geros dėl to, kad varžovai prastai gynėsi du prieš du. Taip pat buvo rungtynėse su čekais. Jaučiuosi gana normaliai, atrodo, kad individualiai pasiruošta pusė velnio, bet čempionatas įdomus dalykas, gali eiti į vieną pusę, po to - į kitą. Svarbiausia, kad kol kas solidžiai nežaidžiame visas 40 minučių.

– Ar neramu likus keletai dienų iki čempionato?
– Kažkiek neramu, nes kiek rungtynių pralaimėjome, o jaučiasi, kad galime žaisti geriau. Žiūrėjau dvejas rungtynes su rusais - mes ten atidavėme 30 taškų už dyką. Darėme elementarias, penktoko klaidas.
Žaidžiame nesolidžiai. Šiandien laimėjome tik todėl, kad pabaigoje žaidėme solidžiai, išlaikėme atstumą su ginamu žmogumi, o mūsų kelios atakos puolime buvo solidžios.

– R.Javtokas spaudos konferencijoje sakė, kad ketvirtame kėlinyje supykote, dėl to žaidimas pagerėjo.
– Nemanau, kad supykome, o paprasčiausiai sužaidėme solidžiau. Jie nežaidė fantastiškai puolime, o pasinaudojo mūsų klaidomis gynyboje. Gynyba yra labai nesolidi. Ir tai nėra komandinės gynybos bėdos, tai yra visų asmeninės klaidos, visų 12 žaidėjų, kurie padaro po vieną kitą mažą klaidelę. Jeigu suskaičiuoji, po 30 taškų minimaliai susideda.

Jeigu taip ir toliau bus... O jeigu Kalėdines dovanas nuimsime, turime kažkokių galimybių - čempionatas juk labai ilgas.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą