NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Spain 2003.09.14 Finalas (VIDEO)

2011-08-12
2003-ųjų metų Europos krepšinio čempionato finalas. Lietuvos rinktinė po 8 metų pertraukos vėl pateko į pirmenybių finalą, kuris šalies istorijoje jau buvo ketvirtasis. Šarūno Jasikevičiaus vedama rinktinė iki finalo žengė be pralaimėjimų kaip ir jų varžovė Ispanija. Pakeliui iki finalo mūsų rinktinė įveikė Latviją, Izraelį, Vokietiją, vėliau ketvirtfinalyje Serbiją ir Juodkalniją, bei pusfinalyje Prancūziją. Ir liko žengti vienintelį žingsnį link čempionų titulo. Lietuviai visų rungtynių metu prieš Ispaniją laikė iniciatyvą savo rankose ir 93-84 įveikė savo varžovus, bei tapo trečią kartą šalies istorijoje Europos čempione.

Pirmasis rungtynių kėlinys vyko atkakliai taškas į tašką ir po pirmų 10 minučių lietuviai priekyje buvo tik vienu tašku (20-19). Antrajame kėlinyje Lietuva surengė spurtą ir atitrūko šiek tiek solidesne persvarą. Prieš išeinant į didžiąją pertrauką lietuvių kariauna turėjo 9 taškų persvarą (40-31). Po ilgosios pertraukos lietuviai ir toliau demonstravo kiek geresnį žaidimą, o taškus dažniausiai rinkdavo Arvydas Macijauskas, bei Eurelijus Žukauskas. Po trijų kėlinių Lietuvos pranašumas buvo jau 14 taškų (62-48). Lemiamas ketvirtis buvo labai rezultatyvus abi komandos pelnė po daugiau, nei 30 taškų. Ispanai nebuvo linkę pasiduoti, o juos į priekį vedė Pau Gasolis išviso pelnęs net 36 taškus. Vis dėlto lietuviai neišleido turėtos persvaros ir po 64 metų pertraukos tapo vėl stipriausia Europos krepšinio valstybė.

Šarūnas Jasikevičius puikiai vadovavo Lietuvos rinktinei ne tik finale, tačiau ir visame čempionate. Vėliau ant įžaidėjo kaklo puikavosi ne tik aukso medalis, bet rankose laikė ir naudingiausio žaidėjo prizą, bei buvo išrinktas į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką. Š.Jasikevičius 2003-ųjų Europos čempionate vidutiniškai rinkdavo po 14 taškų, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 8,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes, tai buvo geriausias rezultatas visame čempionate.

Finale Šarūnas Jasikevičius per 30 minučių pelnė 10 taškų (1/3 dvitaškis, 1/5 tritaškis, 5/6 baudos), atliko net 9 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus prasižengė, 2 kartus suklydo, bei perėmė 1 kamuolį.

0 comments:

Rašyti komentarą