NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Būčiau nieko prieš pralaimėti visas kontrolines rungtynes, jeigu tik mūsų komanda judėtų į priekį“

2011-08-09
Šarūnas Jasikevičius Lietuvos rinktinės treniruotę Kaune paliko vienas paskutiniųjų. Vėliausiai prie ekipos prisidėjęs 35 metų įžaidėjas, norėdamas pasivyti komandos draugus, kasdien turi išlieti bent lašeliu prakaito daugiau nei jo kolegos.

- Kaip vertinate Lietuvos rinktinės pasirodymus per pastarąsias kontrolines rungtynes? - lrytas.lt paklausė Š.Jasikevičiaus.
- Viskas logiška. Atrodom ... Nežinau. Su slovėnais kaip ir geriau žaidėme. Su čekais neblizgėjome tikrai. Su visa pagarba Čekijos ekipai, ji mums nelabai kokia varžovė, su ta komanda, kurią jie atsivežė. Ir mes ten tampėmės su jais. Iš kitos pusės, tai yra logiška. Tos komandos yra daugiau žaidusios nei mes. Mes dar labiau mėtomės. Kai kurie penki žaidžiame vienas rungtynes, kiti – ilsisi. Bet per treniruotes darbas vyksta gerai. Mano supratimu viskas turėtų gerėti. Kaip bus, žiūrėsim.

- Po rungtynių su čekais treneris labai gyrė jūsų tandemą su Jonu Valančiūnu. Ar pats likote patenkintas jūsų žaidimu?
- Žinote, jeigu būtume su Jonu žaidę prieš slovėnus, tai to tandemo gal ir nebūtų. Vėlgi, su visa pagarba čekams. Kai tau duoda du metrus po užtvaros išeiti ir apsispręsti ką daryti, tai labai lengva visiems žaisti. Su kitom komandom nebūtų taip lengva, ypač, kai dar pasirengimas nėra labai geras. Žinoma, gerai, kad Jonas publikai padėliojo. Bet čekai yra čekai. Komandos, kurios žais čempionate – visai kas kitą. Man gal ir gerai buvo prieš juos, nes pirmą dieną su rinktine buvo ramiau žaisti. 

- Dabar rinktinės laukia dvejos rimtos kontrolinės rungtynės su rusais ir ispanais. Ko iš jų tikitės?
- Šitos pergalės mums nei ką pridės, nei atims. Aišku, laimėti visada malonu, tačiau reikia spręsti savas problemas. Nieko prieš būčiau pralaimėti visas draugiškas, jei tik mūsų komanda judėtų į priekį. Mūsų laukia dvi komandos, kurios laimėjo du pastaruosius Europos čempionatus. Daugiau kalbėti nė nereikia. Tos rungtynės parodys, kokioje formoje esame. Bet nėra taip, kad joms specialiai ruošiamės – krūvių nemažinsime. Kažkokių stebuklų neparodysime, bet mum svarbiausia eiti į priekį. Ne tik per varžybas, bet ir per treniruotes.

- Lietuvos rinktinei namuose skiriama labai daug dėmesio. Gal pirmenybėms derėjo rengtis užsienyje?
- Dėmesys priklauso nuo to, kaip žmogus jį priima. Krepšinio valstybėje gyvename, todėl prie dėmesio esame pripratę. Tik šiais metais jūs, žurnalistai, kažkokie piktesni.

Šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą