NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Gegužės 13 d. Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaiga.
*Gegužės 16 d. "Fenerbahce" pradeda kovas Turkijos lygos atkrintamosiose varžybose.
*Gegužės 24-26 d. Eurolygos finalo ketvertas Berlyne.

M.Kalnietis: „Š.Jasikevičiaus turiu, ko paklausti. Ir paklausiu - nesigėdiju“

2011-08-04
Jam buvo 10 metų, kai Šarūnas Jasikevičius debiutavo rinktinėje. Dabar Mantas Kalnietis kartu su Šaru dalinasi įžaidėjo pareigomis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje.

24 metų kauniečiui dar neteko kartu su Šaru kovoti dėl Lietuvos rinktinės garbės. Nors M.Kalnietis nacionalinėje komandoje debiutavo 2006 metais, 2007-ųjų vasarą, kurios metu buvo paklotas bronzinis Europos čempionatas Ispanijoje, jam vietos neatsirado - šalia Š.Jasikevičiaus įžaidėjo pozicija atiteko Giedriui Gustui.

Tačiau pastarąsias dvi vasaras M.Kalnietis - pagrindinis rinktinės režisierius krepšinio aikštėje. Nors rinktinės treneriai, ko gero, mažiausiai suka galvą dėl įžaidėjo pozicijos, kuri garantuota dviem žaidėjams iš Kauno, „Žalgiryje“ rungtyniaujantis atakų organizatorius konkurencijos rinktinėje apskritai nesureikšmina.
„Čia nėra kažkokios konkurencijos - darbo užteks visiems. Nėra taip, kad mes čia mušamės ar kažkas tokio“, - tikino M.Kalnietis.

- Mantai, ar vertingos treniruotės kartu su Š.Jasikevičiumi? - lrytas.lt paklausė M.Kalniečio.
- Aišku, kad geros. Labai smagu su juo dirbti - jis jau tiek metų žaidžia aukščiausiame lygyje. Turiu iš jo ko pasimokyti. Džiaugiuosi, kad su juo tenka treniruotis ir žaisti.

- Ar daug patarimų iš Šaro išgirstate per treniruotes?
- Per pačias treniruotes ne, bet šiaip turiu, ko paklausti. Ir paklausiu - nesigėdiju (šypsosi).

- Kalbant apie galutinį dvyliktuką, šiuo metu tvirčiausiai atrodo tikrų įžaidėjų – M.Kalniečio ir Š.Jasikevičiaus galimybės. Ar iš dalies mažesnė konkurencija šioje pozicijoje paties nenuramina?
- Sunku pasakyti. Stengiuosi apie tai negalvoti. Kita vertus, pas mus yra ne vienas pajėgus gynėjas, kuris gali žaisti ir įžaidėjo pozicijoje, todėl niekada nesijauti ramus. Bet apskritai stengiuosi apie tuos patekimus į dvyliktuką negalvoti.

Man svarbiausia - žaidžiant suvaldyti komandos draugus, siekti, kad žaistume gerą krepšinį. O tai, kas bus dvyliktuke, kas nebus, spręs treneriai. Aš galvoju apie krepšinį.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą