NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

[Žvilgsnis atgal] ŠARAS vs Russia 2007.09.15 Pusfinalis (VIDEO)

2011-08-09
2007-ųjų metų Europos čempionato Ispanijoje pusfinalio dvikova tarp Lietuvos ir Rusijos rinktinių. Tai vienas skaudžiausias mūsų šalies rinktinės pralaimėjimas Europos čempionate. Iki tol be pralaimėjimų žengusi Lietuva buvo priversta 74-86 pripažinti rusų pranašumą ir pasitraukti iš kovos dėl čempiono titulo. Po rungtynių Šarūnas Jasikevičius neslėpė nepasitenkinimą FIBA sistema, kuri lietuviams buvo pražūtinga šiame čempionate. Visas 7 pergales iškovoję lietuviai negavo laisvos poilsio dienos, tuo tarpu rusai ilsėjosi diena ilgiau.

Rusai jau rungtynių pradžioje surengė galingą spurtą ir atitrūko nuo savo varžovų, tuo tarpu lietuviams rinkti taškus sekėsi sunkiai. Po pirmų 10 minučių Rusija pirmavo 13 taškų skirtumu (25-12). Antrajame kėlinyje lietuviai atsitiesė ir pavyko sumažinti didžiulį deficitą ir prieš išeinant į didžiąją pertrauką komandas skyrė 7 taškai (40-33). Trečiajame kėlinyje kova ir toliau vyko panaši, o rusams pavyko išlaikyti 7 taškų pranašumą (65-58). Daugiausiai nemalonumų Rusijos rinktinei pridarė Ramūnas Šiškauskas, kuris iš viso pelnė 30 taškų. Paskutiniame kėlinyje lietuviai dar bandė kabintis į pergalę, tačiau taiklūs rusų metimai varė į neviltį mūsų rinktinė.  Lietuva pralaimėjo pusfinalio rungtynes 86-74 ir dabar jų laukė dvikova dėl bronzos medalių su Graikijos nacionaline rinktine. Ši dvikova buvo taip pat svarbi ir ne vien dėlto jog sprendėsi medalių likimas, tačiau ir bilietas į Pekino olimpines žaidynes. Tuo tarpu Rusija žengė į finalą, kur vėliau stebuklingai palaužė šeimininkus ispanus.

Šarūnas Jasikevičius per 24 minutes pelnė 5 taškus (1/5 dvitaškis, 1/5 tritaškis), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus prasižengė ir 5 sykius prarado kamuolį.

0 comments:

Rašyti komentarą