NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Ispanija triumfavo Europos čempionate Lietuvoje

2011-09-19
Šiandien Lietuvoje buvo sužaistos paskutinės Europos čempionato rungtynės. Bronzos medalius iškovojo Rusijos rinktinė kuri mažajame finale tik po labai atkaklios kovos 72-68 įveikė lietuvių skriaudikus ketvirtfinalyje makedonus. Didžiajame finale triumfavo Ispanija, kuri 98-85 įveikė Prancūziją ir apgynė prieš du metus Lenkijoje iškovotą titulą.

Naudingiausiu čempionato žaidėju buvo pripažintas Juanas Carlosas Navarras, kuris šiose pirmenybėse vidutiniškai rinkdavo po 18,7 taško, atkovodavo po 1,5 kamuolio, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus ir suklysdavo po 1,5 karto per rungtynes. Finale į prancūzų krepšį J.C.Navarro įmetė 27 taškus (3/7 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai, 12/12 baudų) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Į simbolinį geriausių čempionato žaidėjų penketuką pateko naudingiausias pirmenybių žaidėjas ispanas Juanas Carlosas Navarras, jo tautietis Pau Gasolis, prancūzų atakų organizatorius Tony Parkeris, bronzos medalio laimėtojas rusas Andrejus Kirilenko, bei neutralizuotas Makedonijos amerikietis Bo McCalebbas.

Abi finalo dalyvės Ispanija ir Prancūzija užsitikrino vietą Londono olimpinėse žaidynėse tuo tarpu Rusija, Makedonija, Lietuva ir Graikija žais atrankos turnyre.

Ispanijos nacionalinė rinktinė šiame čempionate iškovojo 10 pergalių ir patyrė tik vieną pralaimėjimą. Vieninteliai turkai sugebėjo įveikti ispanus, tačiau Europos čempionams tuomet nepadėjo Pau Gasolis.

Lietuva atsisveikino su Europos čempionatu, kuris buvo didžiausias per jos gyvavimo istoriją. Iš lietuvių estafetę perėmė Slovėnija kurioje įvyks 2013-ųjų metų žemyno pirmenybės.

0 comments:

Rašyti komentarą