NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Sakau jums, prieš mačą nusiteikimas buvo negeras“

2011-09-15
Lietuvos krepšinio rinktinės veterano 35-erių Šarūno Jasikevičiaus balsas naujoje Kauno "Žalgirio" arenoje trečiadienio naktį virpėjo. Dar dieną žaidėjas užpyktų, jei jam kas pasakytų, jog vakare jam teks aiškinti, kodėl Lietuvos komanda pralaimėjo Makedonijos ekipai. Nors pats Š.Jasikevičius teigė, kad rinktinėje buvo slogi nuojauta ir nesėkmė buvo dėsninga.

„Sunku kalbėti... Na, ką... Viskas aiškiai matėsi. Nebuvo jokios koncentracijos, ji buvo katostrofiška, nevykdėme to, ką buvome sugalvoję. Viso dvikovos plano išpildymas buvo tragiškas, panika aikštėje. Viskas prasidėjo nuo to, kad komandoje nebuvo nusiteikimo rungtynėms. Matyt, išsimušėme iš ritmo per laisvą nuo varžybų dieną“, - nesėkmės priežastis vardijo Š.Jasikevičius.

- Ar Makedonijos rinktinė nustebino?
- "Makedonas" žaidė ką žaidė, o mes žaidėme visiškai kitą žaidimą. Makedonai pasirinko paprastą žaidimo planą ir jo laikėsi – tuo tarpu mes visą laiką mėtėmės. Likome nubausti – kaip reikalas nubausti.

- Ar jautėte sirgalių spaudimą?
- Žinote, spaudimą turi jausti savyje. 15 tūkstančių sirgalių yra tik pliusas. Nesuprantu tokių klausimų – ar trukdė sirgaliai... Žaidėme katostrofiškai, nusiteikimas buvo katostrofiškas. Kovojome, bet galva neveikė... Lipome į medį ir buvome nubausti.

- Ar prieš mačą buvo problemų komandoje?
- Sakau, prieš mačą komandos nusiteikimas buvo negeras...

- Ar užteks motyvacijos kitiems mačams?
- Ką aš žinau, turi užtekti...Tai yra vienas iš mūsų tikslų – kovoti dėl patekimo į Londono olimpiadą. Dar nebaigėme savo kovos. Ir vėl rytoj turėsime labai svarbu mačą su slovėnais.

- Bus sunku?
- Taip. Nes komanda yra nusivylusi. O pats svarbiausias dalykas, kuris keičiasi – žaidimo valanda. Reiks kūną pripratinti žaisti ne vakare, o dieną – pusę keturių ar pusę penkių. Rūbinėje visi sėdi nusivylę. Turėsime susiimti. Turime būti komanda – jei laimi, pergalę švenčia komanda, jei pralaimi, pralaimi taip pat komanda... Nėra taip, kad pralaimi treneris, o laimi komanda.

- Ar paskutinė lemiama ataka buvo būtent tokia, kokią planavote per minutės pertraukėlę?
- Ji gavosi puikiai. Simas Jasaitis gavo kamuolį – tokius metimus paprastai pataiko. Bet... Juk žaidžiame ne paskutines 5 sekundes, o visas 40-mt minučių. Duotų kas dar kartą pataikyti Simui, jis pataikytų.
Bet rungtynės, kaip sakiau, pralaimėjome dėl nevykusio nusiteikimo. Makedonai yra gera komanda – jie kovoja iki mačo pabaigos ir stengiasi dvikovos baigti lemti paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Su rusais buvo vienaip, su Lietuva – kitaip. Tai tik mūsų pačių kaltė, kad pralaimėjome.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą