NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Vokietijos žiniasklaida: „Š.Jasikevičius - vienas teatrališkiausių krepšininkų“

2011-09-11
Prieš Vokietijos ir Lietuvos rinktinių susitikimą vokiečių žiniasklaida kalba apie krepšininkų laukiantį „žaliąjį pragarą“, kolektyvinę ekstazę ir fanatiškus lietuvių aistruolius.

Čempionato šeimininkė Lietuva daro gerą įspūdį, rašo „Spiegel.online“. Vokiečių rinktinei teks kovoti ne tik su labai gerais žaidėjais, bet ir su 11 tūkst. dėl krepšinio pamišusių aistruolių.

Žaliai vilkintys fanai visas 40 minučių kaip vienas stovi už savo komandą. Arena trumpam nutyla tik pataikius priešininkams, pastebi vokiečių žurnalistai. Rungtynėse su Prancūzija aistruolių keliamas triukšmas pasiekė 111 decibelų. Reaktyvinio lėktuvo garsas - 130 decibelų. Todėl arena ir vadinama „žaliuoju pragaru“.

Tačiau Vokietijos treneris Dirkas Bauermannas dėl to labai nesijaudina. Jis sutinka, kad „tai bus pragaras“, tačiau žino ir pergalės receptą. „Reikia gerai pradėti, kad iš žaidimo „išjungtume“ žiūrovus. Taip pat kad suduotume smūgį priešininkų pasitikėjimui“, - sako jis, pridurdamas, kad lietuviai „laimi rungtynes emocijomis ir užsidegimu“.

Kad krepšinis Lietuvoje yra svarbesnis nei kur kitur, pajus ir Vokietijos rinktinė, rašo „Tagesspiegel“. Daugumai iš 3 mln. mažos Baltijos šalies gyventojų krepšinis yra religija, o kai kurie krepšininkai garbinami kaip šventieji.

Krepšinis visada buvo svarbus Lietuvos identitetui - nesvarbu, kas engė šalį. Šį pasididžiavimą pajunti iš karto, kai tik Vilniaus arenoje nuskamba nacionalinis himnas. Ir šiaip neramūs talismanai tampa dar aktyvesni, 12 tūkst. žiūrovų atsistoja ir aistringai gieda drauge, tribūnos virsta žaliai putojančia jūra su geltonai raudonomis bangų keteromis.

Čia ir turės žaisti vokiečiai, toliau rašo „Tagesspiegel“. Prasidėjus rungtynėms, žiūrovai džiūgaus dėl kiekvieno tritaškio, o bet kokį vokiečių veiksmą palydės švilpimu.

Ypač triukšminga tampa, kai į aikštę išbėga du dabartiniai Lietuvos krepšinio šventieji pabrėžiama straipsnyje. 19 metų Jonas Valančiūnas - greičiausiai didžiausias Europos talentas - žaidžia su nepažabojama energija, o aistruolių palaikymas 2,10 metro ūgio centrą kas kartą padaro dar didesnį ir platesnį.

J. Valančiūnas yra jauniausias lietuvių komandoje, o kitas numylėtinis - vyriausias. Žurnalistas vadina Šarūną Jasikevičių ko gero teatrališkiausiu visų laikų krepšininku. Jis diriguoja ir dejuoja, klaidina ir gudrauja. Jo veido išraiška visada tokia, lyg būtų ką tik atsikandęs citrinos. Nors Š. Jasikevičius nėra toks greitas kaip anksčiau, tačiau be perstojo juda jo burna. Be paliovos jis kalba su savo komandos žaidėjais, priešininkais ir teisėjais. Jis greičiausiai turėtų ką pasakyti ir talismanų kostiumus vilkintiems žmonėms, jei tik šie pragariškame triukšme ką nors suprastų.

Taigi Vokietijos krepšininkų laukia labai karštas šokis, sutinka ir „RP.online“.

Šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą