NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Pirmojo etapo apžvalga

2011-09-06
Vakar Europos čempionate buvo sužaistos paskutinės pirmojo etapo rungtynės po kurių paaiškėjo tolimesnio etapo dalyvės. Po grupės varžybų liko tik dvi rinktinės dar nepatyrusios pralaimėjimo skonio, tai Prancūzija ir Rusija. Lietuviai savo grupėje su 4 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu liko antroje vietoje praleisdami į priekį tik Europos čempionus ispanus.


A-grupė
Šioje grupėje žaidė Lietuva, Ispanija, Turkija, Lenkija, Didžioji Britanija ir Portugalija. Jau pirmąją čempionato dieną lenkai kaip reikalas patampė ispanų nervus ir pralaimėjo kovą tik rungtynių pabaigoje. Per žingsnį nuo katastrofos buvo turkai, kurie ketvirtose rungtynėse nusileido lenkams ir labai susikomplikavo savo padėti. Tiesa Pasaulio vicečempionai išnešė sveiką kailį pirmą didelę paslaugą padarė britai, kurie įveikė lenkus, o vėliau patys turkai nuskriaudė be Pau Gasolio žaidusius ispanus. Lietuviai įveikė britus, lenkus, turkus ir portugalus užtikrintai žengė į antrąjį etapą.

1. Ispanija 4/1
2. Lietuva 4/1
3. Turkija 3/2
--------------------
4. Didžioji Britanija 2/3
5. Lenkija 2/3
6. Portugalija 0/5


B-grupė
Šioje grupėje žaidė Prancūzija, Serbija, Vokietija, Italija, Izraelis, Latvija. Tony Parkerio vedama Prancūzija iškovojo visas penkias pergales ir tapo grupės nugalėtoja. Serbai, kurie taip pat sėkmingai žaidė ir tik paskutinėse rungtynėse per plauką neįveikė prancūzų kovoje dėl pirmos vietos. Vokiečiai su Dirku Nowitzkiu įveikė Latviją, Izraelį ir Italiją, tačiau jiems šios rungtynės tikrai nebuvo lengvos. Mūsų kaimynai latviai čempionate liko be pergalių, tačiau parodė tikrai tvirtą charakterį ir panervino ne vieną grandą. Šios grupė komandos bus Lietuvos rinktinės varžovės antrajame etape.

1. Prancūzija 5/0
2. Serbija 4/1
3. Vokietija 3/2
------------------
4. Izraelis 2/3
5. Italija 1/4
6. Latvija 0/5


C-grupė
Šioje grupėje žaidė Graikija, Makedonija, Suomija, Kroatija, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina. Čia taip pat užfiksuota nemažai sensacijų visų pirmą į antrąjį etapą nepateko Kroatija, kurią paskutinėse rungtynėse eliminavo graikai. Nemažą staigmeną pateikė makedonai, kurie iškovojo 4 pergales ir tapo grupės nugalėtojais. Tuo tarpu Suomija, kuri į šį čempionatą pateko tik po papildomo atrankos turnyro sugebėjo prasibrauti į kitą etapą už savęs palikdama Kroatiją, Juodkalniją, bei Bosniją ir Hercegoviną.

1. Makedonija 4/1
2. Graikija 4/1
3. Suomija 2/3
-------------------
4. Kroatija 2/3
5. Bosnija ir Hercegovina 2/3
6. Juodkalnija 1/4

D-grupė
Šioje grupėje žaidė Rusija, Slovėnija, Gruzija, Belgija, Bulgarija ir Ukraina. Rusija ir Slovėnija buvo akivaizdžios šios grupės lyderės jos ir pasidalino pirmas dvi vietas, o nugalėtojais tapo rusai paskutinėse varžybose lemiamu S.Monios metimu įveikę slovėnus. Trečią vietą iškovojo gruzinai, o už antrojo etapo borto liko Bulgarija, Belgija ir Ukraina.

1. Rusija 5/0
2. Slovėnija 4/1
3. Gruzija 2/3
------------------
4. Bulgarija 2/3
5. Ukraina 2/3
6. Belgija 0/5


Kiekvienos grupės trys stipriausios komandos pateko į antrąjį čempionato etapą kur Vilniuje sužais po dar tris rungtynes, o po jų paaiškės ketvirtfinalių dalyviai.

0 comments:

Rašyti komentarą