NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičiaus vedama Lietuvos rinktinė žengė į ketvirtfinalį

2011-09-12
Lietuvos rinktinė pergale užbaigė antrąjį etapą ir pateko į ketvirtfinalį. Rungtynės su vokiečiais lietuviams galėjo būti lemtingos, tačiau mūsų rinktinė 84-75 susitvarkė su varžovais ir užsitikrino vietą ketvirtfinalyje, kuriame žais prieš Rusijos ir Makedonijos rinktinių pralaimėtoju. Šarūnas Jasikevičius rungtynėse prieš vokiečius buvo nesustabdomas ypač tada, kai komandai labiausiai reikėjo lyderio. Įžaidėjas pelnė 17 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Rungtynės prasidėjo vokiečio C.Kamano dvitaškiu, tačiau Simas Jasaitis atsakė taikliu tritaškiu, o Rimantas Kaukėnas įdėjo kamuolį į krepšį. Įpusėjus kėliniui vokiečiai sumažino deficitą iki minimumo (9-8), o į aikštelę išbėgo Šarūnas Jasikevičius ir vos pasirodęs pelnė dvitaškį. Likus žaisti 3 minutes C.Kamanas dvitaškiu išvedė Vokietiją į priekį (13-15). Likus žaisti 2 minutes po 4 J.Valančiūno ir 2 M.Pociaus taškų išsiveržė į priekį (19-15). Po pirmojo kėlinio 21-17 priekyje buvo Lietuva.

Antrojo kėlinio pradžioje Šarūnas Jasikevičius įsmeigė dvitaškį. Po dviejų taiklių Roberto Javtoko baudų metimų lietuviai įgijo 6 taškų persvarą (25-19). Vėliau R.Javtokas pataikė dar dvi baudas, o Rimantas Kaukėnas perėmęs kamuolį pelnė du taškus (31-24). Likus žaisti kiek daugiau, nei 3 minutes į aikštelę sugrįžo Šarūnas Jasikevičius. Po R.Kaukėno tritaškio Lietuva susikrovė 7 taškų persvarą (35-28). Po dviejų kėlinių lietuviai priekyje buvo rezultatu 37-33.

Trečiasis rungtynių kėlinys prasidėjo C.Kamano dvitaškiu į kurį D.Songaila atsakė tuo pačiu. Sužaidus 2 minutes C.Kamanas pelnė dvitaškį su pražanga ir išvedė vokiečius į priekį (39-41). Manto Kalniečio ir Simo Jasaičio pastangomis Lietuva vėl buvo priekyje (44-41). Įpusėjus kėliniui R.Kaukėnas pelnė dvitaškį su D.Nowitzkio pražanga, o lietuviai įgijo 9 taškų pranašumą (52-43). Po trijų kėlinių lietuviai pirmavo 58-52.

Lemiamas ketvirtis prasidėjo vokiečių taškais, bet Paulius Jankūnas atsakė taip pat taikliu metimu. Sužaidus kiek daugiau, nei 2 minutes vokiečiai prie lietuvių priartėjo iki 2 taškų (62-60). Po C.Kamano taškų rezultatas tapo lygus, bet J.Valančiūnas viena taiklia bauda išvedė mūsų rinktinę į priekį. Įpusėjus kėliniui į aikštelę grįžo Šarūnas Jasikevičius ir iškarto pelnė taškus, o vėliau atliko gražų rezultatyvų perdavimą J.Valančiūnui ir lietuvių persvara padidėjo iki 3 taškų (67-64). Po dar dviejų Š.Jasikevičiaus Lietuva pirmavo 4 taškais (71-67). Likus žaisti kiek daugiau, nei minutę rezultatas tapo lygus, tačiau Š.Jasikevičius pelnė du taškus su varžovo pražanga (78-75). Vėliau įžaidėjas pakabino dar vieną kamuolį Jonui Valančiūnui ir persvara išaugo iki 5 taškų. Rungtynes lietuviai laimėjo rezultatu 84-75.

Šarūnas Jasikevičius per 21 minutę pelnė 17 taškų (5/6 dvitaškiai, 7/7 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius, perėmė 1 kamuolį ir 2 kartus suklydo.

Lietuva: Rimantas Kaukėnas 19, Šarūnas Jasikevičius 17, Jonas Valančiūnas 15, Mantas Kalnietis 9, Simas Jasaitis ir Robertas Javtokas 8, Darius Songaila 4, Martynas Pocius ir Paulius Jankūnas 2 taškai;

Vokietija: Chrisas Kamanas 21, Robinas Benzingas 18, Dirkas Nowitzkis 16, Heiko Schaffartzikas 13, Philippas Schwethelmas 3 taškai;

0 comments:

Rašyti komentarą