NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius patvirtino, kad yra vienas geriausių Europos įžaidėjų

2011-09-19
Europos čempionatas Lietuvoje jau baigėsi, o čempionų taurę į viršų kėlė Ispanijos rinktinės žaidėjai. Šeimininkai lietuviai pirmenybėse liko penkti ir išsaugojo viltis žaisti kitais metais Londono olimpinėse žaidynėse.

Šarūnui Jasikevičiui šis Europos čempionatas buvo jau šeštasis jo karjeroje. Lietuvos rinktinės įžaidėjas buvo vyriausias savo rinktinėje, tačiau įrodė, kad vis dar yra vienas geriausių Europos įžaidėjų. Pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus Šarūnas Jasikevičius užėmė trečiąją vietą vidutiniškai atlikdamas po 4,7 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Lietuvis nusileido tik Milošui Teodosičiui (5,7 rp) ir rusui Viktorui Khryapai (5,1 rp).

Pagal pelnomus taškus Š.Jasikevičius pirmenybėse liko 31-oje vietoje vidutiniškai rinkdamas po 9,5 taško. Daugiausiai taškų pelnydavo Prancūzijos rinktinės lyderis Tony Parkeris 21,7 taškas per rungtynes.

Taikliausių baudų metikų sąraše Šarūnas Jasikevičius liko 3-oje vietoje, baudas jis metė 91,7 procentų taiklumu. Taikliau baudas mėtė tik Dirkas Nowitzkis (93,3 proc.) ir Nikos Zisis (91,9 proc.).

Rinktinės veteranas liko 2-oje vietoje pagal prarastus kamuolius vidutiniškai suklysdamas po 3 kartus. Daugiau klaidų padarydavo tik serbas Milošas Teodosičius vidutiniškai po 3,8 klaidas per rungtynes.

0 comments:

Rašyti komentarą