NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Š.Jasikevičius: „Tikslą pasiekėme. Bet šis čempionatas, deja, bus prisimenamas dėl mūsų pralaimėjimo makedonams“

2011-09-15
Šarūnas Jasikevičius, kaip ir visa Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, netryško džiaugsmu, nors lietuviai atsitiesė po antausio Europos čempionato ketvirtfinalyje ir išsaugojo olimpinę svajonę. Lietuvos rinktinė 88:77 nugalėjo Slovėniją, užsitikrino mažiausiai 6-ąją vietą, o su ja – ir teisę kitąmet žaisti papildomame atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyre. 

Kad ir kokia svarbi pergalė prieš slovėnus buvo, Lietuvos rinktinei ji nepadėjo atsikratyti slogios nuotaikos po pralaimėjimo ketvirtfinalyje Makedonijai. „Šis čempionatas Lietuvoje dabar bus prisimenamas būtent dėl to“, - neapsigaudinėjo Š.Jasikevičius.

- Po ketvirtfinalio rungtynių su Makedonija iš tiesų buvo sunku kažką vienas kitam pasakyti. Kuris rinktinės narys surado žodžių, kad nuteiktų komandą kovai su Slovėnija? - lrytas.lt paklausė Š.Jasikevičiaus.

- Nereikėjo nieko nuteikinėti. Visi žinome, dėl ko žaidžiame. Mūsų tikslas buvo kovoti dėl patekimo į Londono olimpiadą. Dabar jau niekas nebeprisimena, kiek prieš čempionatą mes praradome žaidėjų. Šį čempionatą dabar visi prisimins, kad jis vyko Lietuvoje ir, kad ketvirtfinalyje labai apmaudžiai pralaimėjome makedonams. 

Niekas jau negali atsukti laiko atgal – galėjome kovoti dėl medalių, tačiau pagrindinis tikslas šiai komandai buvo kovoti dėl Londono ir tą darysime kitąmet. Galbūt – su visais žaidėjais.

- Ar per rungtynes su slovėnais pavyko bent kiek primiršti tai, kas įvyko ketvirtfinalyje?
- Ne, neįmanoma to pamiršti. Dabar laimėjęs vis tiek galvoji ne apie pergalę, kuri buvo tikrai gera. Vis tiek galvoji apie vakar. Daug kas ir nemiegojo. Bet tai niekam neįdomu.

- Pasirengti rungtynėms su Slovėnija beveik neturėjote laiko.
- Slovėnai irgi neturėjo. Neturėjo ir jie, ir mes. Žaidi daugiau iš emocijų. Paprasčiausiai žinai, kad tai – vienas mūsų tikslų. Bet vis tiek dabar niekam neįdomu, kiek žmonių mes praradome ir kokios sudėties esame.

- Ar Manto Kalniečio tritaškis pabaigoje buvo daugiau emocinis?
- Galvojau, kad atsivarysiu ir mesiu nuo baudos pats. Atėjo žmogus, numečiau jam. Paprastas krepšinis.

- Pats nemažai kalbėjote per paskutinę rungtynių su Slovėnija minutės pertraukėlę. Kaip komandos draugams patarėte gintis?
- Kai su slovėnais žaidėme Klaipėdoje, buvome praradę labai svarbių taškų per ketvirčių pabaigą. O dabar buvo panaši situacija: likus kelioms sekundėms iki pabaigos pirmavome trimis taškais. Teko prisiminti, kokį derinį jie darė Klaipėdoje. O darė kažką panašaus kaip ir dabar – šįkart apsiginti pavyko.

- Apskritai per minutės pertraukėles daug kalbėjote.
- Na, mes jiems taškus už dyką dalijome su savo gynyba du prieš du. Stengiausi kažkaip padėti. Su vienu vidurio puolėju vienaip ginamės, su kitu – kitaip. Mes labai daug klydome gynyboje du prieš du.

- Ar rungtynės dėl 5-osios vietos dar ką nors reiškia?
- Visą laiką geriau būti viena pakopėle aukščiau. Būti Europos penketuke geriau nei šešetuke, ypač, kai žaidi namuose. Iš pradžių buvo keista matyti tik pusę salės aistruolių, bet paskui susidarė tikrai labai gerai atmosfera, todėl šiandien noriu padėkoti sirgaliams, kad jie buvo su mumis.
Šiandien rūbinėje daug kas sakė, kad nėra labai didelio džiaugsmo, nors tas pagrindinis tikslas, kurį užsibrėžėme, ir įvykdytas. Deja, šis čempionatas bus prisimenamas kaip mūsų pralaimėjimas makedonams.

- Po rungtynių su Makedonija atsirado labai daug ekspertų, kurie kritikavo Lietuvos rinktinės žaidimą. Ar skaitėte jų komentarus?
- Visą laiką taip būna. Šįkart nieko neskaičiau. Nelindau į internetą. Šiaip esu krepšinio fanatikas, visą laiką viską skaitau, žiūriu visas rungtynes – moterų, vaikų, vyrų, bet vakar teko to atsisakyti ir susikaupti šios dienos rungtynėms, nes jų kainą patys puikiai žinote.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą