NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Balandžio 24 d. Monake startuoja Eurolygos atkrintamosios varžybos
*Balandžio 26 d. Antrasis Eurolygos ketvirtfinalio serijos mačas
*Gegužės 1 d. ketvirtfinalio serija keliasi į Stambulą.

Š.Jasikevičius: „Išmetus trečiąjį kėlinį, rungtynės pavyko“

2011-09-01
Šarūnas Jasikevičius santūriai džiaugėsi pirmąją pergale Europos čempionate prieš Didžiosios Britanijos komandą.

Jis pelnė 13 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o lietuviai įveikė britus 80:69. Tačiau visa kelionė per Europos pirmenybes dar prieš akis ir Š.Jasikevičiui svarbu, kad komandinis žaidimas būtų tvirtesnis ir dar labiau suderintas.

„Ne viskas pavyko kaip norėjome, bet šiandien svarbiausia buvo pergalė, - po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės įžaidėjas. - Kaip ir kontrolinėse rungtynėse, nepavyko išpildyti visų derinių. Pirmieji du kėliniai buvo labai geri - mes žaidėme teisingu ritmu. Išmetus trečiąjį kėlinį, rungtynės pavyko.

Ketvirtajame kėlinyje žaidėme agresyviau. Britai stengėsi ardyti mūsų derinius, todėl mes veržėmės, atmetinėjome kamuolį komandos draugui - tai būdinga lietuviškam krepšiniui. Tada atsirado tolimi metimai.
Žinoma, gerai, kad pataikėme. Tačiau net jei ir nebūtume pataikę, svarbiausia, kad atsirado teisinga žaidimo mintis, geras atakų išpildymas. Vis dėlto, žaidimą dar reikia derinti.

Visi žino, kad negaliu žaisti visas rungtynes. Yra Mantas Kalnietis - aukšto lygio įžaidėjas. Yra ir Tomas Delininkaitis, kuris gali patempti komandą kai kuriais momentais. 

Lenkijos rinktinę mačiau tik du kėlinius. Ispanai dominavo per juos ir paskui nustebau sužinojęs galutinį rezultatą (ispanai laimėjo po atkaklios kovos 83:78). Tai nėra olimpinės žaidynės, kur atvažiuoja komandų iš Afrikos ar Azijos. Europos čempionate visi moka žaisti krepšinį. Lenkai - taip pat. Jie turi gerą trenerį ir jei pasipriešino ispanams, vadinasi, gali kautis su bet kuria komanda. O mums svarbiausia gerinti savąjį žaidimą“.

M.Pocius: „Rungtynės buvo sunkios, kaip ir tikėjomės. Visos komandos šiame čempionate yra pajėgios, todėl džiugu, kad trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtajame kėlinyje žaidėme sklandžiau. 

Varžovų komandoje tik keturi ar penki žaidėjai pelnė taškus. Aišku, jie žaidė labai rezultatyviai, bet mes žaidėme kaip komanda, visi pelnėme taškus. Tai - komandinė pergalė.

Buvo labai sunku stabdyti L.Dengą - jis žaidė visas 40 minučių ir sugebėjo išlaikyti tempą. Jis tai gali daryti - juk dar čempionato pradžia.Mūsų planas buvo priversti jį atakuo iš sudėtingų padėčių, per rankas iš vidutinio nuotolių. Jis sumetė daug taškų, bet nepasakyčiau, kad jo pataikymo procentas buvo labai geras. O mūsų keitimai ir lygiavertis žaidimas padėjo rugntynių pabaigoje“.

šaltinis: lrytas.lt

0 comments:

Rašyti komentarą