NAUJIENOS/Svarbiausi įvykiai
SARUNAS13LT pasiekiamas Instagram tinkle: www.instagram.com/sarunas13lt
*Gruodžio 14 d. Šaras oficialiai tapo "Fenerbahce" komandos treneriu.
*Kovo 20 d. Į Stambulą atvyksta "Barca".
*Balandžio 12 d. Pirėjuje Eurolygos reguliariojo sezono pabaiga.

Ketvirtfinalio varžovas - Argentina

2010-09-08
Lietuvos vyrų rinktinė jau rytoj pradės savo ketvirtfinalio rungtynes prieš Argentinos krepšininkus. Rungtynės prasidės 21:00 val. Lietuvos laiku. Lietuvos rinktinė du kartus yra žaidusi Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, tačiau visi baigėsi pralaimėjimais. 1998-ųjų metų ketvirtfinalyje nusileista Rusijos rinktinei, o 2006-ais metais pralaimėta Ispanijai.

Argentinos rinktinės kelias iki ketvirtfinalio nebuvo lengvas. Grupėje 2004-ųjų metų Olimpiniai čempionai užėmė antrąją vietą iškovoję keturias pergales ir patyrę vieną pralaimėjimą. Argentina grupėje įveikė Vokietijos rinktinę, vėliau dviejų taškų skirtumu nugalėjo Australiją, po to sekė dvi lengvos pergalės prieš Angolą ir Jordaniją. Tačiau paskutinėse grupės rungtynėse dėl pirmos vietos nusileido Serbijos rinktinei. Aštuntfinalyje argentiniečiai po labai sunkios ir atkaklios kovos palaužė Brazilijos rinktinę ir taip atsidūrė ketvirtfinalyje.

Neabejotinas Argentinos rinktinės lyderis yra Luisas Scola, šis žaidėjas tiesiog stebina savo solidžiu ir stabiliu žaidimu šiame Pasaulio čempionate. Argentinietis vidutiniškai per rungtynes pelno po 30.3 taško, tai geriausias rezultatas čempionate, taip pat  sugriebia po 8.3 kamuolio, pagal šį rodiklį jis yra ketvirtas Pasaulio čempionatas. Įdomu ir tai, kad L.Scola tik pirmose rungtynėse prieš Vokietiją neįmetė 30 ar daugiau taškų, visose kitose rungtynėse jis mesdavo po daugiau, nei 30 taškų, o aštuntfinalyje į Brazilijos krepšį įmetė net 37 taškus. Be Luiso Scolia komandoje svarbų vaidmenį vaidina ir Carlosas Delfino, kuris vidutiniškai per rungtynes renka po 17.8 taško. Tuo tarpu Argentinos rinktinės atakų organizatorius Pablo Prigioni pirmauja čempionate pagal rezultatyvius perdavimus jis vidutiniškai per rungtynes atlieka po 6.3 tikslius perdavimus.

Lietuva su Argentinos rinktine oficialiose rungtynėse yra susitikusios penkis kartus. Lietuva iškovojo tris pergales, o Argentina dvi. Pirmą kartą  šios rinktinės susitiko 1996-ųjų metų Atlantos olimpinių žaidynių grupės varžybose. Tada Lietuva patyrė pralaimėjimą rezultatu 61-65, tačiau Lietuvos rinktinė galutinėje rikiuotėje liko treti, o Argentiniečiai tik devintoje vietoje. Antrą kartą šios rinktinės akis į akį susitiko 1998-ųjų metų Pasaulio krepšinio čempionato antrajame etape, tą kart Lietuva šventė pergalę rezultatu 84-75. Šarūnas Jasikevičius šiose rungtynėse žaidė 2 minutes ir pelnė 4 taškus. Tame pačiame Pasaulio čempionate šios dvi ekipos susitiko dar kartą, tačiau šįkart kovoje dėl septintos vietos. Lietuvos rinktinė dar kartą įveikė Argentinos rinktinę 77-76, Šarūnas Jasikevičius aikštėje praleido 12 minučių pelnė 9 taškus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Ketvirtoji akistata įvyko Pekino vasaros olimpinėse žaidynėse tada grupės varžybose Lietuviai po labai atkaklios kovos laimėjo rezultatu 79-75, Šarūnas Jasikevičius prie pergalės pridėjo 10 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus. Tose pačiose olimpinėse žaidynėse tik šį kart kovoje dėl bronzos medalių šios ekipos vėl stojo į kovą. Tačiau tada Lietuvos rinktinė pralaimėjo savo varžovams 75-87, Šarūnas Jasikevičius pelnė 9 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Reikia tikėtis, kad šeštoje šių rinktinių akistatoje vėl triumfuos Lietuvos nacionalinė rinktinė ir pirmą kartą Pasaulio krepšinio čempionate žais pusfinalyje.

0 comments:

Rašyti komentarą